DOĞUTÜRK

PMYO 9’UNCU DÖNEM MEZUNLARINI VERDİ

Güncel

Erzurum Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO), 9’uncu dönem mezunlarını verdi. Mezuniyet töreninde konuşan Vali Sebahattin Öztürk, vatandaşın can, mal ve namus güvenliğini sağlamanın kutsal bir görev olduğunu, bu ulvi değerleri ayakta tutma görevinin bir meslek mensubu için onur olarak yeterli olduğunu söyledi.

PMYO spor salonunda düzenlenen mezuniyet törenine Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Jandarma Alay Komutanı Mustafa Soysal, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Apaçık, İl Genel Sekreteri Selami Altınok, kurum müdürleri ile öğrenciler ve aileleri katıldı.
Polis adaylarına görevlerinde başarı dileyen Vali Sebahattin Öztürk, “Vatandaşımızın en kutsal kavramları olan can, mal ve namus güvenliğini sağlamak ve bununla görevlendirilmiş olmak, başlı başına kutsal bir görevdir. Bu ulvi değerleri ayakta tutma görevi bir meslek mensubu için bir onur olarak yeterlidir. 12 ay 24 saat devletin mücessem ve cisimleşmiş abidesi olarak varlığını sürdürmek her meslek için söz konusu değildir. Biz her zaman kanunların, nizamların, insan hak ve hürriyetinin, anayasanın teminatı olarak ayakta olan ve uyanık olan bir meslekten söz ediyoruz. Ben çağdaş normlara göre yetiştirildiğinizi biliyorum. İnşallah çok güzel günler, ülkemizi ve sizi bekliyor olacaktır" diye konuştu.
Polis adaylarının 2 yıl boyunca birçok alanda eğitime tabi tutulduğunu ifade eden PMYO Müdür Vekili Numan Yıldırım, “Çağdaş Türk polisi olarak yetiştirilen öğrencilerimizi, aziz milletimizin hizmetine armağan etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Öğrencilerimiz eğitimleri süresince bu kutsal yuvada, halkımıza en iyi güvenlik hizmetini sunabilmek ve teşkilatımızı en ileri noktalara taşıyabilmek için gerekli olan bilgiyi, beceriyi, donanımı ve disiplini kazandılar. Yasaların kendilerine verdiği görevleri yerine getirirken ve yetkiyi kullanırken, muhatap oldukları şahısların makamı ne olursa olsun tarafsız ve adil olmayı, daima haklının ve hukukun yanında yer almayı öğrendiler” diye konuştu.
Mezuniyet töreni, PMYO dönem birincisi Hamdi Yılmaz’ın yaş kütüğüne çivi çakması, başarı öğrencilere diplomalarının verilmesi ve yemin töreniyle sona erdi. 2010 - 2011 eğitim - öğretim dönemini tamamlayan 138 polis adayı, yemin töreni sonrası keplerini havaya atarak, mutluluklarını aileleriyle paylaştı.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.