DOĞUTÜRK

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ’NDEN İKİ ÖNEMLİ AR-GE PROJESİ

Güncel

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makina Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadir Bilen ve Doç. Dr. Akif Ceviz tarafından sunulan 1 milyon 110 lira bütçeli iki SAN-TEZ projesi kabul edildi.

Projelerin kabul edilmesiyle bu kapsamda Atatürk Üniversitesi bünyesinde yürütülen SAN-TEZ Projesi sayısı üçe çıktı. Prof. Dr. Kadir Bilen ve Doç. Dr. Akif Ceviz’in özel sektörle birlikte yürüttüğü ilk projenin konusu Dizel Araçlarda Güç Artış Sisteminin Geliştirilmesi; Prof. Dr. Kadir Bilen yürüttüğü ikinci projenin konusu ise, Taşıt Klima Sistemlerinde Alternatif Gaz Kullanımı, Otomasyon ve Termal Performansının Belirlenmesi.
SAN-TEZ PROGRAMI NEDİR?

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Sanayi Araştırma ve Geliştirme Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen bir program üniversite-sanayi-kamu işbirliğini kurumsallaştırmayı amaçlıyor. San-Tez ile, sanayicilerimizin, Ar-Ge`ye dayalı ihtiyaçlarının, üniversite-sanayi işbirliği ile üniversite bilimselliği kapsamında çözüme kavuşturulması amaçlanıyor. Program ile inovasyon ve Ar-Ge’nin önemini kavramış kendi teknolojisini üreten ve satan, rekabet gücü ve refah seviyesi yüksek bir Türkiye vizyonuna önemli bir katkı sağlamak hedefleniyor.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.