DOĞUTÜRK

Gelin tüm ezberleri bozalım!

Güncel

Deprem bize gösterdi ki yol yakınken aklımızı başımıza alalım, kolları sıvayalım.

-Sadece yapılan binaların yapı kalitelerinin değil, zeminin de, yapılacak etüdünün de önemi anlaşıldı.

-Olası bir deprem sonrası hemen hemen her toplu yerleşim bölgesinde toplanma alanlarının oluşturulmasının şart olduğu anlaşıldı.

-Sadece suçu binayı yapan müteahhidi suçlamak kolay oluyor, mutlaka yapı denetimcilerinin de önemli olduğu anlaşıldı.

-Başta Büyükşehir olmak üzere merkez ve ilçe belediyelerinin özellikle imar izni verirken kılı kırk yapması gerektiği, önlerine gelen yer tarım arazisi ile kesinlikle yok demesi gerektiği anlaşıldı.

-Ne olur olsun deprem bölgesi gerçeğinden hareket edilerek Kentsel dönüşümün çok önemli olduğu, özellikle 20 yıl öncesi yapılan binaların ya yıkılıp yeniden yapılması ya da denetlemeleri yapıldıktan sonra güçlendirilmesi gerektiği anlaşıldı.

-Erzurum’da bundan sonra yapılacak olan ev ve işyeri inşaatlarının az katlı olması ve yatay mimari olmasına dikkat edilmesi gerektiği anlaşıldı.

-Yıkıcı deprem kadar o depremde arama ve kurtarma ekiplerinin ne denli önemli olduğu ve zamanında müdahalenin şart olduğu anlaşıldı.

-Mutad olarak toplanan il koordinasyon kurulu toplantılarında mutlaka birinci madde olası bir depremin ve öngörülen tedbirlerin alınması konusunda yapılan hazırlıkların ele alınması gerektiği anlaşıldı.

-Almanya’da ki müteahhit sayısı ile Türkiye’de ki müteahhit sayısının arasındaki devasa farkı da öğrendiğimizde bu sektörün mutlaka kontrol altında tutulması gerektiği anlaşıldı.

-Bilim adamlarının fay hattı konusundaki açıklamalarının ne denli önemli olduğu, buna göre önlemler alınması gerektiği anlaşıldı.

-Bir kere daha depremin değil binanın öldürdüğü gerçeği anlaşıldı.

-Bu benim son kararımdır!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.