DOĞUTÜRK

Erzurum’da "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" etkinliği...

Güncel

Erzurum'da İçişleri Bakanlığının "Yaya Önceliği Kırmızı Çizgimizdir" uygulaması kapsamında şerit boyama etkinliği gerçekleştirildi.

Erzurum'da yaya ve okul geçitleri öncesinde sürücülerin yer ve zemin işaretlemeleriyle bir kez daha uyarılarak dikkatlerini daha üst düzeye çıkarmak, bu alanlarda yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermelerini sağlamak amacıyla, geçit çizgileri kırmızıya boyanmaya başlandı.

Bu kapsamda Cumhuriyet Caddesi'nde düzenlenen etkinlikte, Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fevzi Polat, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Arslan ve İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, sürücülere kırmızı düdük ve uygulamayla ilgili tanıtıcı broşürler hediye etti.

Uygulamaya katılan öğrenciler de trafik polisi yelekleriyle sürücüleri uyararak taşıdıkları dövizlerle yaya önceliğine dikkati çekti.

Vali Vekili Özgödek, gazetecilere, yaya önceliğinin, kurallara uymanın yanında bir trafik adabı olduğunu ifade ederek, "Yayalarımıza mutlaka öncelik vermemiz modern, çağdaş ve medeni olmanın en tabi gereklerinden bir tanesidir. Böyle yapmak suretiyle hem yaya güvenliğini sağlamış oluyoruz hem de bir insan, sorumlu bir yurttaş olarak gerekli hassasiyeti göstermiş oluruz." dedi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.