DOĞUTÜRK

DOĞALGAZDA ZAM HESABI

Güncel

Palen şirketinin doğalgaza gelen yüzde 18.72’lik zammı Mart ayı faturalarına da yansıtacağı iddia edildi.

Onur SAĞSÖZ haberi...

1 Nisan itibarıyla uygulamaya konulan zam oranının kamuoyuna açıklandığı günden bu yana abonelerine fatura kesmeyen Palen’in sinsi planı, vatandaşın belini bükecek.
 
 
MART AYI FATURALARI NEREDE?
Doğalgaza gelen katmerli zam vatandaşı perişan etti. Yüzde 18.72 oranındaki zamdan sonra Erzurum’da bir metre küp gazın fiyatı KDV dahil 0.75 lira oldu. Fiyat ayarlamasının yapılmasına rağmen dağıtım şirketi Palen, iddiaya göre zam oranını Mart ayı faturalarına da yansıtabilmek için hala fatura kesmedi. Aboneler zam oranının 1 Nisan’dan sonraki faturalara yansıyacağını beklerken, Mart ayını da zamlı tarifeden ödeyecekler.
 
YARGI YOLU AÇIK
Tüketici dernekleri, Palen’in bu sinsi hesabı karşısında abonelerin dava açmasını istedi. Dernek yetkilileri yargı yolunun açık olduğunu belirtirken, “Binlerce abone Mart ayı faturalarını henüz almadı. Öyle ki Mart ayı faturaları zaten yüklü gelecek. Bunun üzerine faturalara bir de zamlı tarife yansıtılırsa halkın canı yanacak. Aboneler normalden fazla gelen Mart ayı faturaları için tüketici mahkemelerine başvurabilirler” diye konuştular.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.