DOĞUTÜRK

BİSİKLET YOLU PROJESİNİN BÜYÜK BİR KISMI TAMAMLANDI

Güncel

Atatürk Üniversitesi kampusu içerisinde oluşturulan bisiklet yolu projesinin önemli bir bölümünün tamamlandığı bildirildi.

Atatürk Üniversitesi Genel Sekreterliği’nin hazırladığı bisiklet yolu projesi, bütçesinin tamamı, bakanlıktan karşılanmak üzere hibe proje alındı.
Kampüste gerçekleştirilen bisiklet yolu projesinin tamamında, bakanlığın belirttiği kriterlere dikkat edilerek yapım gerçekleştirildı.
Ormanlık alan içinde gerçekleştirilen yaklaşık 1850 metrelik parkurla, trafikten ve gürültüden uzak bir ortamda sürüş ve yürüyüş gerçekleştirme imkânı oluşturuldu. Bu alandaki güvenlik tedbirleri için gereken çalışmalar başlatıldığı ve yakında tamamlanacağı belirtildi.
Güzergâhın büyük kısmı, ulaşım alternatifi oluşturabilmek adına mümkün olan yerlerde yollardan ve kısmen de kaldırımların bir kısmından geçirildiğini belirten proje yetkilileri, “Bu yolun güzergâh uzunluğu yaklaşık 9150 metredir. Bu güzergâhın yapımında bağlantı kısımları, hem bisikletlilerin hem de engellilerin geçişini kolayca sağlayacak şekle getirilmiştir.” dedi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.