DOĞUTÜRK

AKSAK: ANNELERİN YÜZÜ HEP GÜLSÜN

Güncel

AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Anneler Günü münasebetiyle yayımladığı mesajında, tüm annelerin yüzünün gülmesi ve geleceğe umutla bakmaları için çalıştıklarını söyledi.

Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında annelerin sadece toplum içindeki yerlerine değinen Aksak, “Anneler sadece çocuk doğuran kadınlar değiller. Aynı zamanda toplumun şekillenmesinde de en büyük pay sahibidirler. Bu yönüyle de anneler baş tacıdır. Ağlayan ve yüreklerinde geleceğe dair umutları kalmamış annelerin olduğu bir ülkenin mutlu olması mümkün değildir. Bizim gayretimiz ve çalışmalarımız annelerin yüzünün gülmesi içindir. Sevgi dolu olan anne yüreklerine ateş düşmemesi içindir.
 
Çünkü anne, evlatları için tereddütsüz canını hiçe saymaktan çekinmez. Bunu 29 Ekim 2011 tarihinde Bingöl’de hep birlikte yaşadık. 4 çocuk annesi Hatice Belgin, çocuklarını korumak için hiç düşünmeden canlı bombanın üzerine atlamak suretiyle kendi canını feda etmiştir. Böylesine bir fedakârlığı yapmaktan kaçınmayan annelerimizi sadece bir günle anmak onlara büyük haksızlık olur. Çünkü annelerin yüreği, yılın her günü evlatları için atar.
 
Annelerimiz için ne yaparsak yapalım onların hakkını ödeyemeyiz. Peygamber Efendimiz birçok Hadisi Şerifinde anne- baba hakkına dikkat çekmiştir. “Cennet annelerin ayağı altındadır” diyen Peygamber Efendimiz bir başka Hadisi Şerifte ise şöyle buyurmuşlardır: “Kim ana-babasının yüzüne şefkat ve merhametle bakarsa, Allah-ü Teala onun için makbul olan bir haccın sevabını yazar.”
 
 
Annelerimizi her gün mutlu etmek, yüzlerini güldürmek ve yüreklerinde taşıdıkları şefkat ve merhamete layık olmak temennisiyle, cennetle müjdelenen annelerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle tüm annelerin ve yüreği annelik hisleriyle dolu olan tüm kadınların Anneler Günü'nü kutluyorum.''
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.