DOĞUTÜRK

PİYASAYA TOZ ESRAR SÜRMEK İSTEYEN 5 SANIĞA 21 YIL 21 AY HAPİS CEZASI

Adliye

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) Narkotik Bürosuna bağlı ekiplerin fiziki ve teknik takibi sonucu kent merkezine 113 kilogram toz esrar pazarlamak isteyen 5 kişi, yargılandıkları Ağır Ceza Mahkemesi’nde 21 yıl 21 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü (KOM) Narkotik Büro Amirliği’ne bağlı ekiplerin 19 Şubat 2013 tarihinde teknik ve fiziki takibi sonucu Erzurum kent merkezindeki öğrencilere satışa sunulan gram halindeki ’toz esrar’ operasyonunda Bingöl’den teslim aldıkları 113 kilogram toz esrarı Erzurum’da pazarlamak isterken, “Polis var, farları söndürün” şeklindeki teknik takip konuşmaları yakalattı. Yakalanan uyuşturucu tacirleri F.B.,G.A.,M.G.,H.İ., ve Y.A. hakkında Erzurum Ağır Ceza Mahkemesinde 10-15 yıl arasında değişen hapis istemiyle dava açıldı.

5 SANIĞA 21 YIL 21 AY HAPİS CEZASI

Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında tutuksuz yargılanan F.B.,G.A.,M.G.,H.İ., ve Y.A. hakkında "Kullanmak için uyuşturucu madde satın almak, uyuşturucu madde ticareti yapmak" suçlarından M.G., F.B. ve H.İ.’yi 5’er yıl 6 ay 20 gün, G.A.’yı 4 yıl 2 ay 20 gün, Y.A.’yı ise 2 yıl 9 ay olmak üzere toplam 21 yıl 21 ay hapis, 55 Bin TL adli para cezasına çarptırıldı.
Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların cezaevine yattıkları süre ve temyiz aşamasını dikkate alarak tutuklu sanıkların tahliyelerine karar verdi.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.