Sadece Erzurum’un değil, tüm bölgenin heyecan fırtınası olan büyükşehir belediye Erzurumspor’da masal bitti. 2005 yılında kurulan takımda yapılan yanlış transferlerle kasıtlı hakem hataları takımın sonunu hazırladı. Aldığı üst üste mağlubiyetlerle, ümitleri tüketen takım, bir kez daha süper lige veda etmiş oldu. Kurulduğu günden bu yana iki kere süper lige yükselen takım, ne yazık ki süper ligde kalıcı olmayı bir türlü başaramadı ve ligin asansör takım oldu.

Takıma getirilen birbirinden beceriksiz, yüreksiz ve eke yabancı oyuncular sayesinde kulüp hep kaybetti. Tüm süper lig serüvenlerinde yabancı forvet oyuncuları tek bir gol atamadan ligi tamamladılar. Erzurumlu oyuncuları kadrosunda bulundurmayı akıl edemeyen yönetim, umudu hep yabancı oyuncularda aradı. Nihayetinde bizler kaybettik, o beceriksiz yabancılar kazandı. Verilen maddi manevi o kadar destek, o kadar umut da ziyan oldu.

Buna karşın bölge illerinde, (1. lig, 2. lig hatta 3. ligde) bu toprakların buzunu, tozunu bilen o kadar yetenekli, o kadar yürekli oyuncu varken, onlara fırsat vermek kimsenin aklına gelmedi. Varsa yoksa yabancı oyunculara para yatırıldı. İşin en enteresan tarafı; takımın 16 yıllık serüvenindeki başarılarında hep yerli oyuncular baş rolde yer aldı. Geç oldu ama bir kez daha gördük ki, yabancı oyuncularda hiçbir bir numara yokmuş..!

Demem o ki, yürekte, ruhta, mücadele de bizim çocuklarda var. Fırsat verilmesi halinde arzulanan başarıyı bizim bölgenin gençleri getirecektir. Aksi halde, Nazan Öncel’in dediği gibi BB Erzurumspor’da; ‘’Aynı nakarat, hep aynı aynı’’…

*** Bu vesileyle Ramazan bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum ***

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.