Ankara’daki katliamı şiddetle kınıyorum.
Saldırı kesinlikle Türk milletine ve devletine yapılmıştır. Türkiye’nin huzuruna…
Olaydan siyasi rant elde etmeye çalışan sözde vatanseverleri görünce yüreğim sızlıyor. Vatanın menfaatlerini siyasi çekişmelerine alet etmeleri, bu kişilerin vatan sevgilerinin pamuk ipliğine bağlı olduğunu gösterir. Hepsinden önemlisi terör intihar saldırısıyla saltanat sürmüştür; ama gördüğüm kadarıyla asıl intihar, politize olan zihinlerdedir. Rabbim ferasetimizi artırsın.
Okurlarımı Ankara’daki terör saldırısı ve iz düşümleri hakkında zihnimde büyüyen sorularla baş başa bırakıyorum:
1-Parça tesirli el yapımı bombaları şimdiye kadar hangi terör örgütleri kullanmıştır?
2-Selahattin Demirtaş’ın daha evvel “Bodrum Cizre’ye uzak değil!” sözü nasıl yorumlanmalıydı?
3-Geçen Hafta PKK’lı Murat Karayılan’ın “Büyük şehirlerde eylemler yaparız. Ölümsüzler büyükşehirlere saldırır!” tehdidini Ankara patlamasının neresine koymalı?
4-Pir Ozan Abdal isimli kullanıcı patlamadan evvel “Ankara’da bomba patlayabilir, en büyük katliamlardan birine yol açar!” paylaşımını yaparken katliamdan önceden haberdar mıydı? Patlamadan sonra kimliği belirlenemeyen bu kullanıcı hesabını neden kapattı?
5-Suruç ve Ankara’daki “Barış ve Kardeşlik” gösterilerinde bu gösteriler için propaganda yapan HDP’li vekillerden kimse yoktu. Patlama olacağından HDP’lilerin önceden haberi var mıydı?
6-Selahattin Demirtaş’ın danışmanı olduğu söylenen “Dinebereday” isimli kullanıcının patlamadan önce “Bomba Ankara’da patlayacak?” twitini nasıl yorumlamak gerekir?
7-Suruç bombacısı PKK’lı çıktı, peki Ankara bombacısı DHKP-C’li çıkarsa marjinal sol eğilimliler bu örgütlerle aralarına mesafe koyabilecekler mi?
8-Bu katliam en çok kimin işine yaramıştır?
9-Geçmiş yıllarda PKK terörüne karşı ulusal medyanın bir karşı duruşu vardı. Neden şimdi cemaatçiler, sol liberaller ve sosyalistler PKK’ya örtülü destek veriyorlar?
10-Kemalistlerle HDP’lileri birçok konuda bir araya getiren ortak değer yahut çıkar nedir? Dine karşı alerjileri olabilir mi?
11-Her katliamdan ve terör saldırısından sonra PKK’ya ve siyasi uzantısı HDP’ye doğrudan tepki vermek yerine, doğrudan yahut dolaylı olarak cumhurbaşkanına saldırılması, zihinlerin Tayyip Erdoğan düşmanlığına esir olması demek değil midir? Esir zihinler sağlıklı düşünebilir mi?
12-Cumhurbaşkanı Erdoğan düşmanlığı, cumhuriyet partilerini PKK dostluğuna mı götürüyor?
13-Tarih neden okunur, hem vatansever görünüp hem coğrafyamızın trajik tarihini ve hassas durumunu, uluslar arası hesaplaşmaları bilmiyormuş gibi meseleleri “soft” bir zemine alıp her olaydan sonra devlete, devletin başına sürekli hücum etme psikolojisi bir hastalık mıdır, siyasi hesap mıdır, art niyet midir?
14-Aylardır terörü aklayan, örgütü okşayan, katilleri güvercin tanıtanların “Terör Ankara’ya nasıl geldi?”diye sormaları kamuoyunun aklıyla ve hafızasıyla dalga geçmek değil midir?
15-Çözüm sürecinde bazı hataların yapıldığını herkes kabul ediyor. Peki, çözüm süreci olmayaydı, Suriye ve Irak’ta savaşlar olmayacak mıydı? Bölgedeki tüm gelişmeleri çözüm sürecindeki hatalara bağlamak gerçekçi mi?
16-Devletin katil olmadığını Demirtaş da avanesi de pek âlâ bildiği halde, devleti katil göstermeye çalışan Demirtaş kimdir, kimlere hizmet etmektedir?
17-Sırtını PKK’ya verdiğini apaçık ifade eden, terörist cenazesine gitmeyen vekillerine soruşturma açacağını söylemekten geri durmayan Demirtaş’ı ve partisini 7 Haziran öncesinde ve bugün hâlâ kim/kimler televizyonlarında, gazetelerinde inceden inceye masum göstermeye, parlatmaya çalışmaktadır? Neden?
18-Kürtlerin, Demirtaş’ın kalkışma ve sokağa çıkma çağrılarına kulak asmaması, PKK’nın son zamanlarda halktan ciddi destek alamaması çözüm sürecinin neticesi değil midir?
19-Devletin güvenlik birimlerinde devlete ihanet eden, devleti zor duruma düşürecek art niyetli kişiler var mıdır? 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.