Günlerdir Filistin’de insanların başına bomba yağıyor. Dünya’nın en şımarık, en ukala  çocuğu İsrail, kimseyi takmadan, kimseyi umursamadan sözüm ona düşmanlarıyla, teröristlerle savaşıyor. Ne İslam dünyasının ne Yahudi ne de Hıristiyan dünyasının çıtı çıkmıyor. Varsa yoksa bir tek Türkiye.
Günlerdir boykot çağrıları yapılıyor, İsrail zalimine tokat vurulması gerektiği lanse ediliyor. Aslına bakarsanız, Filistin’e gidip de savaşmak öyle kolay iş değil. Öyle esip savuranlara bakmayın. Ama şu boykotu pekala yapabiliriz. Zaten şimdiye kadar yapmadığımızdan değil mi ki, dün adam yerine koymadıklarımız bugün kafa tutar oldular. Evet daha önceleri de yaptık, önemli ölçüde de zararlar verdik. Ama görünen o ki yetmemiş.
Şimdi yine aynı noktadayız. Yeni düşman İsrail. Bebekleri, çocukları kısacası kılını kıpırdatmadan Filistin’i yok eden bir İsrail izliyoruz ekranlardan. Ah çekiyoruz, vah çekiyoruz. Belki zaman zaman gözyaşlarımızı tutamıyoruz. Ama inanın bu yeterli değil. Madem yüreğimiz yanıyor o halde gelin hep beraber özümüze dönelim. Birilerinin bizlere acı çektirmesini beklemeyelim. Çünkü sadece İsrail değil ki zalim olan. Dünya’nın dört bir tarafında sırf Müslüman oldukları için, sırf Türk oldukları için kıtır kıtır kesilen insanlar var. Bütün bunlara sert bir tokat vurmak ve Türk’ün gücünü göstermek için yerli malı ürün kullanalım.
İkinci Dünya savaşından sonra yokluk, fukaralık içinde kıvranan bir devlet ve uyguladığı yerli malı tüketimiyle ayağa kalkan bir ülkeyiz biz. Belki şartlar, çok değişti ama inanın düşmanlıklar, inançlar ve ideolojiler hiç değişmedi. Değişen sadece toplum olarak bizler olduk.  Ermenilerin Erzurum’a sahip olma hayalleri de İsrail’in Ortadoğu’ya hakim olma planları da tıkır tıkır işliyor. O halde bin bir zahmetle kazandığımız rızkımızı birilerine vererek, ekmeklerine yağ sürmeyelim.  Gelin yerli malı her Türkün malı diyelim ve zalimin çöküşünü bu kez biz izleyelim. Kaldı ki, bugün Dünya’da kendi ürettiğini tüketen ülkeler, kimseyi umursamıyor. İsrail, bir mahalle kadar ülke olmasına rağmen Dünya’yı adeta parmağında oynatıyor. 
Zalimin zulmüne dur demek için illa da kılıç kalkan kuşanmak gerekmiyor. Yediğimizi, içtiğimizi bilirsek, istediğimize tokadı vururuz. Aksi halde, verdiğimiz her kuruş bizim moralimizi bozmaya, gözyaşlarımızı akıtmaya ve hepsinden daha da önemlisi ebedi alemde bitmeyecek bir hesaba neden olacaktır.  
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nejmettin 2014-07-30 15:47:12

olmöaz olmaz boykot moykot olmaz biz yapamayız.

Avatar
İbrahim TATAR 2014-07-24 18:53:31

i̇yi̇ di̇yorsun da gardaş, nasil olacak. i̇srai̇li̇yle de almaniyla da bi̇r şeki̇lde bi̇zleri̇n ortakliği var. zaten i̇nsanimizin karninin doyuramiyoruz, o zaman nasil olacak.

Avatar
Zeliha 2014-07-24 03:28:17

Mükemmel bir teklif. Ama o kadar teslim olmusuz ki aliskalilarimizi bile terketmeye eriniyoruz. Keşke kendimize bir gelebilsek ama nerdeeee...