Erzurum’u zirveye taşıyoruz, bilmem kaç milyon lira yatırım şehre yapıldı ve daha birçok gelişim ibaresi açıklama. Hepsi yine hikayeden ibaret. Sonuç; Erzurum, küçülmeye, insanlar Erzurum’dan göç etmeye devam ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından her yıl açıklanan nüfus sayımı rakamlarına göre, Erzurum, bin 545 kişi daha azaldı.

Şehrin siyasileri her fırsatta, her ortamda şehrin geliştiğini, büyüdüğünü rakamlarla ortaya koyarken, devlet durumun tam aksi şekilde cereyan ettiğini bir kez daha ortaya koydu. Kimse şaşırdı mı? Kesinlikle hayır. Kimse endişelendi mi sanmıyorum. Çünkü, bu kentte bu durum, şimdiye kadar sorun olarak bile görülmedi bundan sonrada görülmeyecek. Dahası, ‘’Gidene güle güle, kalan sağlar bizimdir’’anlayışı sıradan bir vakıa. 2017 yılı nüfus sayımlarına göre şehrin toplam nüfusu; 760 bin 476 olarak belirlendi.

Fantezi müzik sanatçısı rahmetli İbrahim Erkal’ın ‘’Haydi gel Erzurum’a gel, Erzurum yahşi güzel’’ diye dile getirdiği Erzurum, her geçen yıl biraz daha küçülmeye, biraz daha azalmaya devam ediyor. Gelmek bir yana şehrin sakinleri de birer ikişer gidiyorlar. Giderken, sermaye, beyin kısacası her şeyleriyle gidiyorlar. Kalanlarsa ellerine geçecek ilk fırsatta tası, tarağı toplayıp arkalarına bile bakmadan gitmeye hazırlar. Bir zamanların Anadolu’nun en fazla nüfusa sahip ilk on ili arasında yer alan Erzurum, insanların sadece doğduğu ama doyamadığı yer olmaya devam ediyor. Vatanın bile borçlu kaldığı dadaşlar diyarı Erzurum, sahip olduğu nüfusun kat kat fazlasını başka şehirlere uğurlarken, umutlar da her zaman olduğu gibi gelecek senelere kaldı.

Şehrin yönetimine talip olanların nüfus sayım sonuçlarını iyi okumaları gerekiyor. Bu kan kaybı devam ettiği sürece geleceğin çokta parlak olmayacağı aşikar. Şehirde, yeni iş alanları açılmadıkça, bu kayıpların arkası kesilmeyecek insanların bu kentte durmaları için bir sebepleri kalmayacaktır. Daha önce belirttiğimiz gibi insanlar, doğdukları değil, doydukları yerleri vatan olarak görüyorlar.

Hepsinden daha kötüsü Erzurum, göç vermeye bu şekilde boşanmaya devam ettiği sürece Anadolu’nun en muhkem kalesi düşecek ve yarın seçim sandığı kurulduğunda ‘’Oy’’ verecek kimse kalmayacak..! Karar siz siyasilerin…

Demedi demeyin..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.