Süt ve süt ürünleri işi yapan 7 müteşebbis, 2.Organize’de tesis açtı, kutlu bir yolculuğa çıktı.

Öteden beri Erzurum’da eksiği hissedilen bir şey de ortaklık kültürüdür.

Kollektif çalışma olarak da adlandırılan ortaklık kültürü maalesef yeterince yerleşmemiş olacak ki birliktelik gösteren işyeri ve kuruluş sayısı çok az.

Bir başka ifadeyle yok denecek kadar az.

Aşkale Çimento Fabrikası başta olmak üzere bir elin parmaklarını geçmeyecek derecede sayıları az olan ortaklıklar maalesef bu şehirde uzun ömürlü olmuyor, olamıyor.

Bunun elbette bir çok sebebi var.

Şimdi burada o sebepleri tekrarlayıp kafanızı ağırtmak istemiyorum.

Zira, bugün bu konuda atılan somut ve dev bir adımı sunmak istiyorum ki, siz de ‘’maşallah’’ deyin.

Erzurum’da süt ve süt ürünleri işletmeciliği yapan 7 ayrı kuruluş, biraraya geldi, ortaklık için ‘Bismillah’ dediler.

Her biri ayrı ayrı işyeri olan ve AKBİRLER adını verdikleri sıfırdan bir şirket kuran bu 7 kişi, 2.Organize Sanayi Bölgesi’nde tesis açtılar, yeni bir hedefe doğru yelken açtılar.

Allah utandırmasın.

***

Binbir emeklerle tesislerini inşa eden, her biri inşaat çalışmaları esnasında bir amele gibi çalışan, Sağlık eski Bakanı Recep Akdağ, Vali Okay Memiş ile 2.Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Saim Özakalın, Müdür Fırat Karakaya’nın da her türlü desteği sundukları ve sürekli moral verdikleri bu 7 müteşebbis, üretim için gün saymaya başladılar.

Yeni yılın ilk ayında üretime başlamanın planlarını yapan muhteşem 7’ler, başarı için de sözbirliği etti, kenetlendiler.

Toplam 4200 metre kare kapalı alan üzerinde faaliyet gösterecek olan şirket yöneticileri, her türde peynir, yağ ve bilumum sür üretimi gerçekleştirecek.

Sermayelerini birleştirerek böyle bir ortaklığa imza atan Lokman Karslı, Salih Cizmali, Salih Özler, Mehmet Dumlu, Mustafa Tanas, Mustafa Tosunoğlu ve İbrahim Tahtalı’nın Allah yardımcıları olsun.

Çok güzel bir birlikteliğe imza attılar, belki de o bahsettiğimiz ortaklık kültürünün gelişmesinde katkıları olur, iz bırakırlar.

Bu benim son kararımdır.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER : Ölü bir imparator olmaktansa yaşayan bir dilenci olmak daha iyidir! (La Fontaine)

DUVARIN DİLİ : Yenildiğin zaman değil, vazgeçtiğin an kaybedersin…

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.