7 Haziran’da  yapılan genel seçimlerin ardından şehit cenazeleri  birbiri ardına gelmeye başladı. Özellikle bölgenin ve Türkiye’nin en dik duruşlu kenti Erzurum’un çevresi bir ateş çemberine dönüştü.  Bölge illerini Erzurum’a bağlayan yollar kapanıyor, araçlar yollarda yakılıyor, insanlar şehirlerinde adeta hapis hayatı yaşıyor son günlerde. Bölgenin en büyük kenti olan Erzurum’da tüm  sektörlerde ticaret sekteye uğruyor. Çünkü, bölge insanı Erzurum’a gelip gidemiyor.   Bir çok kente ulaşan şehit cenazeleri, evlatları babasız, anaları evlatsız,  eşleri kocasız bırakıyor.  İnsanlar kızgın, endişeli ve bir o kadar da üzgün. Çünkü, siyaset mekanizması bu gidişata dur diyemiyor, demiyor.
Yapılan seçimlerde sandıktan tek başına iktidar olacak kadar oyu hiçbir parti alamadı. Sandıktan kürtlerin hakkını arayan (!) bir parti HDP zaferle çıktı. Yıllarca filmlerde alkışladığımız, hayranı olduğumuz isimlerin, şarkılarıyla coşup, hüzünlendiğimiz sanatçıların,  yazılarını, yorumlarını izleyip okuduğumuz yüzlerce ismin aslında bizi yıllarca kandırdığını bu seçimlerde apaçık olarak gördük. Çünkü, bu imrendiğimiz isimlerin gönlünde,  PKK terör örgütü ve onun  partisi HDP’nin olduğunu öğrendik. Bu seçimlerin ardından bir de siyasetin candan da maldan da çok daha önemli olduğunu öğrendik..!
Siyasetin candan maldan daha önemli olduğunu öğrendik diyorum, çünkü, terör örgütü yollar kesti, araçlar yaktı, emniyet binalarına, karakollara saldırılar düzenledi, siyasetçilerimiz kıllarını bile kıpırdatmadı. Daha birkaç ay öncesinde miting meydanlarında sesleri kesilene kadar bağıran, esip savuran  siyasilerin vatan sevdalarını da son iki ay içerisinde iyice öğrendik.  Herbiri kendince şartlar koşarak, hükümet kurmamak için yoğun çaba gösterdiler.  Sonuç erken seçime gidiyoruz. Olduysa mübarek olsun..!
Kürdün Türk kahvesi içtiği, Türkün de kürt böreği yediği bu topraklarda, kürt Türk birbirine küfreder oldu. Şehit cenazelerinde bile Türk Kürt ayrımına şahit olduk.  Her şehit cenazesinin  ardından hava harekatıyla  dağı taşı bombalayarak, sözümona kanımızı yerde bırakmadığımızı gösteriyoruz. Bırakın bunları yahu. Biz 30 yıldır o dağları taşları bombalıyoruz, bir kademe bile yol almadık.
Beyler..!  Bırakın artık bu koltuk sevdasını.  İnsanlar sokağa çıkmaya korkar oldu. Çapulcular şehirlerde cirit atıyor, siz halen daha seçimde, halen daha atıp tutma peşindesiniz. İnsanların eşleri, kızları dağlara kaldırılıyor, insanlar şehirlerden ilçelerden akın akın  kaçıyor.  Bu bölge insanın artık sabrı kalmadı. Ya bu kanı durdurun, ya bu insanlara sahip çıkın ya da çekin gidin. 
Efendiler..!  Nazı, hesabı,  kitabı bir kenara bırakın da sizleri o koltuklara getiren insanlara sahip çıkın. Bu gidişat devam ederse, sizlere bir koltuk bulana kadar çok can yanacak, çok kan akacak,  ve yarın bu topraklar sizlere çoooook ırak olacak..! 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.