Futbol ; hiç şüphe yok ki spor dalları içinde en fazla heyecan uyandıran branş. Ülkeler arasında, kulüpler arasında, şehirler, ilçeler arasında büyük çekişmelerin adresi. Genç-yaşlı, çoluk- çocuk 70’den 70’e herkesin ortak noktası. Özellikle Anadolu takımları arasındaki rekabetin tadı da bir bambaşka. Kış sporlarında dünyanın en iyileri arasında yer alan Erzurum’da da futbol hafta sonlarının vazgeçilmezlerinden. Hele hele o takımın adı BB Erzurumspor ise… 

Ortak beklenti şehrin tek profesyonel futbol takımı olan Büyükşehir belediye Erzurumspor’un en kısa sürede üst lige ardından da süper lige çıkması. Ama gel gör ki, 2. Lig beyaz grupta 2. sırada bulunan BB Erzurumspor, mutlak galibiyetle çıktığı maçlardan hezimetlerle ayrılıyor. 2. Ligde olmasına rağmen liglerin seyirci rekorunu elinde bulunduran dadaşların temsilcisi, bulunduğu 2. Lig beyaz grupta İstanbulspor’dan sonraki en pahalı takım. Hafta sonu ligin zayıf takımlarından Zonguldakspor’a deplasmanda 3-1 yenilen BB Erzurumspor, liderle arasındaki puan farkını da 5 puana çıkardı. Ligin bitmesine 6 hafta kala alınan bu mağlubiyet bütün planları ve moralleri bozdu.

Parasal manada sıkıntısı olmayan ancak sahadaki ruhsuz futboluyla içeride ve dışarıdaki çoğu maçta puanları rakiplerine tabir caizse ikram eden takım her maç sonunda gönül veren taraftarı çileden çıkarmaya devam ediyor.Şampiyonluk bekleyen Erzurum, sezon sonunda gülen taraf olmak istiyor ancak sadece taraftarın istemesiyle de şampiyonluğun gelmeyeceğini herkes biliyor. Sahadaki oyun kimseyi mutlu etmiyor. Her hafta ayrı bir taktikle sahaya çıkan mavi beyazlı takım kalan Pendikspor, Anadolu Üsküdarspor, Hacettepe, Keçiörengücü, Kahramanmaraşspor ve Fethiyespor ile oynayacağı maçlardan mutlak üç puan çıkarması gerekiyor. Tabi rakiplerinin de üçer beşer puan kaybetmesi şartıyla. Sezon sonu yaklaşırken, her karşılaşma final özelliği taşıyor.

Önceki sezonun flaş takımı olarak lige başlayan ve şampiyon olarak üst lige çıkan mavi beyazlıların şampiyon olmaları halinde Erzurum, bayram yerine dönüşecek. Henüz karamsarlık için çok erken olsa da taraftarın beklentisi ve desteğine karşılık veremeyen futbolcular, morallerin bozulmasına sebep oluyor. Sezon sonunda ligi lider bitiren takım 1. Lige direk çıkarken, 2.3.4 ve 5. sıradaki takımlar Play-Off’da karşı karşıya gelecek ve kazanan takım üst lige çıkmaya hak kazanacak. BB Erzurumspor ligde ve olası Play-Off’larda favori gösterilse de sahaya yansıyan oyun kimseyi tatmin etmiyor.

Tesis, taraftar, destek bakımından aynı zamanda ülkenin dört bir tarafında büyük taraftar kitlesiyle Anadolu’nun imrendiği futbol takımı olan BB Erzurumspor, sezon sonunda üst lige çıkar mı bilinmez ancak bu sezon taraftarını yedi bitirdi.

Ne diyelim; Büyük taraftara selam, yola devam.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hakan genç 2017-03-30 13:25:59

erzurumspor bizi yeedi bitirdi, yöneticilerde erzurumsporu