Uzun Yusuf ve mini bir seçim anısı!

Uzun Yusuf ve mini bir seçim anısı!

admin
admin
18 Aralık 2018 Salı 13:15
Uzun Yusuf ve mini bir seçim anısı!

Vedat REFAYELİ

Kısa bir önce vefat etmişti, nur içinde yatsın. Erzurum’un belki de en uzun boylu adalarından biriydi rahmetli Uzun Yusuf. Asıl adı Yusuf Dağıstanlı. Ama tanıyan herkes onu hep Uzun Yusuf olarak tanıdı ve sevdi. Erzurum Belediyesi’nin Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde çalışan ve 37 yıl çalıştıktan sonra 1987 yılında emekli olan Uzun Yusuf ağabeyin geçen gün nette sörf yaparken ilginç bir anısına rastladım. Anıyı da kaleme alan sevgili Erdal Güzel ağabeydi. İsterseniz lafı uzatmadan Erdal ağabeyinin kaleminden Uzun Yusuf ile ilgili o bahsettiğim o seçim anısına girelim.

‘’Bir partinin aday tanıtım toplantısında bulunan Uzun Yusuf, basın mensuplarının gözünden kaçmaz. Uzun Yusuf yakasına taktığı siyasi partinin rozetiyle etrafta dolaşmakta bir nevi ben de buradayım izlenimini vermektedir. Birkaç gün sonra bir başka partinin aday toplantısına katılan basın mensupları Uzun Yusuf’u burada da görünce merak ederler. Bakarlar ki Yusuf bu sefer de o partinin rozetini takmış dolaşıyor. Basın mensupları çok sevdikleri Uzun Yusuf’un bu halini anlamak isterler ve kendisine bu durumu sorarlar. Uzun Yusuf da onlara “ Oğlan işe girene kadar tüm partiler benimdir.” diyerek, Türkiye de yaşanan gerçeği çok açık yüreklilikle dile getirir’’.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.