Telhüner’in mezarı kayıp!

Telhüner’in mezarı kayıp!

admin
admin
11 Aralık 2019 Çarşamba 00:34
Telhüner’in mezarı kayıp!

Vedat REFAYELİ

Erzurum dağları görünmez oldu/Zümrüt ovaları bilinmez oldu/Hayali kalbimde görünmez oldu/Benden ıraklara kalan Erzurum/Hayali gözümde tüten Erzurum".

Bu sözler, değeri henüz daha anlaşılmamış Erzurum doğumlulardan bestekar, kemane Haydar Telhüner’e ait.

1905 ile 1963 yılları arasında yaşamış olan Haydar Telhüner, TRT repertuarlarına da çok sayıda eser kazandırmış bir müzik adamıdır.

Selahattin Pınar ve Sadettin Kaynak gibi iki müzik devinden esinlenmiş olan Hayder Telhüner’in bir tren kazasında öldüğü veya intihar ettiği, Yeniköy Mezarlığında toprağa verildiği bilgisi var bazı kaynaklarda.

Ancak, aldığım bilgilere göre adının yeraldığı mezarlık alanında hemşehrimize ait bir mezar bulunmuyor.

Telhüner’in yakın arkadaşlarından Udi Kadri Şençalar, bazı kaynaklara göre Telhüner’in cenazesini kendi ailelerine ait mezarlığa defnettiklerini bildiriyor.

Ancak Şençalar ailesine ait mezarlık alanında Telhüner’in mezarı bulunmuyor.

Bursa’da yaşayan oğlu olduğu ve yaşlılık sebebiyle Telhüner’in mezarının nerede olduğuna dair onun da bir bilgisinin olmaması, özellikle günümüz müzik adamlarını da meraklandırıyor.

Editör

Son Güncelleme: 11.12.2019 00:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir 2022-10-01 11:12:21

Zafer Algöz dedesi olduğunu anlatıyor.