Tandıra düşen küçük Fatma Nur yandı

Iğdır'da evlerinin bahçesinde oyun oynarken ekmek tandırına düşmesi sonucu ayak ve bacaklarında 2. ve 3. derecede yanıklar oluşan 3 yaşındaki Fatma Nur Çakmaz, BEAH Yanık Merkezinde tedavi görüyor.

admin
admin
07 Kasım 2019 Perşembe 12:20
Tandıra düşen küçük Fatma Nur yandı

Iğdır'da evin bahçesinde oyun oynarken annesinin ekmek pişirmek için yaktığı tandıra düşen, ayak ile bacakları 2. ve 3. derece yanan 3 yaşındaki Fatma Nur Çakmaz, Erzurum'da tedaviye alındı.

Iğdır'da yaşayan 2 çocuk annesi Ayşe Çakmaz, 5 günce evin bahçesindeki tandırı ekmek pişirmek için yaktı.

Mutfağa hamur almaya giden Çakmaz, dışarda oynayan kızı Fatma Nur'un bağırması üzerine bahçeye koştu.

Kızının tandıra düştüğünü gören anne, Fatma Nur'u çıkarıp 112 Acil Servisi aradı.

Iğdır Devlet Hastanesine kaldırılan çocuk, burada yapılan ilk müdahalenin ardından Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (BEAH) Yanık Merkezi'ne sevk edildi.

Bacak ve ayaklarında 2 ve 3. derecede ağır, ellerinde ise hafif yanıklar oluşan kızın, yoğun bakım servisinde tedavisi sürüyor.

Fatma Nur'un babası Sadullah Çakmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşinin evin bahçesinde ekmek pişirmek için tandırı yaktığını belirterek, "Eşim mutfaktan hamur almaya gittiğinde kızım tandıra düştü. Tandırımız da eski yapı olduğu için çocuk görmüyor ve direkt içine düşüyor. Kalçası, bacak ve ayakları derin şekilde yandı. İnşallah tez zamanda kızım kurtulur." diye konuştu.

AYAK PARMAK UÇLARININ KESİLME İHTİMALİ VAR

Kızının ayak parmaklarının ağır şekilde yandığını ifade eden Çakmaz, parmak uçlarının kesilme ihtimalinin de olduğunu aktardı.

Baba Çakmaz, BEAH Yanık Merkezindeki doktor ve personele teşekkür ederek, şunları kaydetti:

"Doktorlarımız ve personel çok ilgili, hepsinden Allah razı olsun. Tedavimiz güzel geçiyor, hastane imkanları çok iyi. Devletimiz, milletimiz var olsun. Sürekli işim yok, inşaatlarda çalışıyorum. İşsiz olduğum için kızımın dışarıdaki ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekiyorum. Aileler dikkatli olsunlar, eskiden kalma ve zeminde yapılan tandırları değiştirsinler, yüksek tandırlar yapsınlar. Bizim canımız, çocuğumuzun canı yandı, onların yanmasın."

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumIğdırFatma Nur
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.