Prof. Dr. Sıtkı Aras vefat etti

Atatürk Üniversite Su ürünleri Fakültesi eski dekanlarından olan ve binlerce öğrenci yetiştiren emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Sıtkı Aras vefat etti.

admin
admin
08 Mart 2019 Cuma 01:41
Prof. Dr. Sıtkı Aras vefat etti

Erzurumlular tarafından tanınan ve mütevazi kişiliği ile kalplerde yer etmeyi başarmış, mesleğini en iyi şekilde icra eden Prof. Dr. Sıtkı Aras’ın vefatı şehirde üzüntü ile karşılandı.

Aras, Erzurum’dan ayrıldıktan sonra Kastamonu’ya yerleşmiş ve burada özel bir üniversitede akademik hayatını sürdürüyordu.

Cenazesi 8 Mart Cuma günü Kastamonu Nasrullah Camii'nden kaldırılarak toprağa verilecek.

DOĞUTÜRK ailesi olarak, Merhum Aras'a Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabr-ı cemiller niyaz ederiz.

PROF. DR. M. SITKI ARAS KİMDİR?

1943 yılında Pasinler’in Dölek köyünde dünyaya gelen Aras, ilk, orta ve lise öğrenimi tamamladıktan sonra 1964 yılında girdiği Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nden 1968 yılında mezun oldu. Kısa bir süre Artvin İl Tarım Müdürlüğü’nde görev yaptıktan sonra 1970 yılında Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümüne Asistan olarak atandı. Aynı bölümde 1974 yılında Doktor, 1982 yılında Doçent ve 1988 yılında Profesör unvanlarını aldı. 2 yıl süre ile bilimsel araştırmalar yapmak üzere Almanya’da bulunan Aras’ın 100’e yakın eseri yurt içinde ve yurt dışında yayınlandı. 1988 yılında kurmuş olduğu Su Ürünleri Bölümü ile Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne bir yenilik kazandırırken bölgenin önemli bir potansiyeline de öncülük etti. Aras, Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz’deki 350 su ürünleri işletmesinin kurulmasında teknik destek sağladı.

Kurduğu bölümün yirmi yılı aşkın bir süre başkanlığını yürüten Aras, Erzurum’un kültür tarihi üzerine de çeşitli çalışmalara imza attı. Kültür kitaplarından bazılarının isimleri şöyle: “Erzurum’un Manevi Mimarları’’, ‘’Bir Şehrin Ruhu’’ ve ‘’Söğüt Meyveleri’’

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.