Pehlivan Halil Tohumcu hakka yürüdü

Erzurum güreş camiasının sevilen isimlerinden Pehlivan Halil Tohumcu (58) vefat etti. Sporcu ahlakı ve beyefendi kişiliği ile tanınan pehlivan, geçirdiği kalp krizi sonucu hakka yürüdü.

admin
admin
15 Ağustos 2019 Perşembe 00:37
Pehlivan Halil Tohumcu hakka yürüdü

Aziziye Belediyesi Özel Kalem Müdürü Muhammed Tohumcu’nun da babası olan ‘Kara Halil’ lakaplı Pehlivan Halil Tohumcu’nun ani vefatı, başta ailesi olmak üzere, sevenlerini ve Erzurum güreş camiasını yasa boğdu.

Halil Tohumcu, İYİ Parti Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, İl Başkanı Ahmet Haluk Terzioğlu, Aziziye Belediyesi Başkan Yardımcıları ve çalışanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ile yakınlarının ve güreş camiasının katıldığı kalabalık bir cemaat topluluğu tarafından Tortum İlçesine bağlı Çamlıca Mahallesi’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Pehlivan Tohumcu’nun oğlu Muhammed Tohumcu ile diğer yakınları Çamlıca Mahallesi’nde taziyeleri kabul etti.

Cenazeye katılan Erzurum Güreş camiasının duayen isimlerinden Gülbeyi Altun, merhum pehlivan Halil Tohumcu’nun vefatından duyduğu üzüntüyü ifade ederek, “İyi bir dostumuzu ve arkadaşımızı kaybettik. Güreş camiası içinde birlikte yol yürüdüğümüz beyefendi kişiliğiyle tanınan ve atasporu güreşi yaptığı dönemde de sporcu ahlakıyla yoğrulmuş, iyi bir sporcuydu. Bunun yanında karıncayı dahi incitmekten çekinen yüreği güzel bir insandı. Acımız çok büyük, camiamızın ve yakınlarının başı sağolsun.” dedi.

Öte yandan Erzurum Güreş İl Temsilcisi Battal Alpkılıç da, Erzurum Güreş İl Temsilciliği’nin sosyal medya grubunda vefat haberini paylaşarak, Tohumcu’nun ailesine ve güreş camiasına başsağlığı diledi.

Biz de DOĞUTÜRK ailesi olarak, merhuma Allah’tan rahmet, başta ailesi ve yakınları olmak üzere, Erzurum Güreş camiasına başsağlığı diliyoruz.

Editör

Son Güncelleme: 15.08.2019 00:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.