Palandöken "beyaz"a büründü

Türkiye'nin kış turizmi bakımından önemli merkezlerinden Palandöken, kar yağışıyla beyaz örtüyle kaplandı

admin
admin
24 Ekim 2018 Çarşamba 08:39
Palandöken "beyaz"a büründü

Türkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Erzurum'daki Palandöken Dağı, kar yağışıyla beyaza büründü.

Kentte birkaç gündür etkili olan sağanak ve soğuk hava, gece saatlerinde yüksek kesimlerde yerini kar yağışına bıraktı.

Palandöken Dağı'nda yer alan Palandöken Kayak Merkezi pistinin en zirve noktası olarak bilinen 3 bin 200 rakımlı Ejder Tepesi, kar yağışı ile beyaz örtüyle kaplandı.

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Palandöken'in beyazla bütünleşen görüntüsü kentin farklı noktalarından da gözlendi.

Vatandaşlardan Hasan Atmiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum'un kış kenti olduğunu ve yılın büyük bir bölümünün bunun etkisinde geçtiğini belirtti.

Kentte yaşayan insanların soğuk iklime alışık olduğunu aktaran Atmiş, "Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist gelip burada konaklıyor. Kentin bir tarafı sonbaharı, diğer bölümü ise kışı yaşıyor. Bu yıl kar yağışı erken oldu. Hava birkaç gündür soğuktu. Erzurum'da rakımın yüksek olması dolayısıyla soğuğu erken hissedebiliyoruz." dedi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumPALANDÖKENKar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.