O efsaneyi unutmayın!

O efsaneyi unutmayın!

admin
admin
05 Kasım 2020 Perşembe 07:19
O efsaneyi unutmayın!

Vedat REFAYELİ

Büyükşehir Belediyesi’nin son zamanlarda isimsiz cadde ve sokaklara isim verirken yakın tarihte yaşayan, yaşamayan, iz bırakan kişileri öncelikli alması çok kıymetlidir.

Aralarında Muhyettin Aksak gibi siyasilerin, Sebahattin Bulut gibi kültür adamlarının ve de Mehmet Çalmaşır gibi sanatçıların isimlerinin cadde veya sokaklara verilmesi her türlü iltifata layıktır.

Bu konuda gayret sarfedenlere teşekkür ediyorum.

Sadece siyaset, sanat ve kültür alanında değil, spor alanında da hizmetleri olan kişiler de var Erzurum’da.

Bunlardan birisinin Kıyasettinn Yüksel olduğunu düşünüyorum.

O Kıyasettin Yüksel ki uzun yıllar Erzurumspor’a yöneticilik ve başkanlık yapmış, fedekarcana çalışmış, Erzurum’un futbol dünyasında yeralmasına katkı sağlamış değerli bir kişiliktir.

Zor günlerin adamı olarak bilinmiştir.

Beşiktaş’ın Başkanı rahmetli Süleyman Seba ve G.Birliği’nin rahmetli İlhan Cavcav gibi kendine has yönetim dili ile futbol camaisında iz bırakmıştır.

Bana göre efsanedir.

16 Ocak 2016 tarihinde vefat eden Erzurumspor eski Başkanı Kıyasettin Yüksel’in de bir sokağa isminin verilmesinin doğru olacağını düşünüyorum.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.