Nur içinde yat ağabey!

Nur içinde yat ağabey!

admin
admin
03 Nisan 2018 Salı 12:50
Nur içinde yat ağabey!

Vedat REFAYELİ

Rahmetli Raci Alkır ağabey gibi TRT’nin en çok tanınan Erzurumlu sanatçısıydı Mükerrem Kemertaş. O da sırası gelip bu fani dünyadan göçenlerden oldu. Çok yakın tanışıklığımız olmasa dahi sesi ve duruşuyla saygı duyduğumuz, bizde güzel izler bırakan değerli bir sanatçı büyüğümüzdü. Onu en son belki 6 yıl oldu, düzenlenen bir proğram için sevgili kardeşim Hanifi İspirli’nin davetlisi olarak gittiğim İstanbul Pendik’de ki Kültür Merkezi’nde görmüş ve canlı olarak dinlemiştim.

Mehmet Çalmaşır ve Aysun Gültekin ile birlikte yeni yeni yıldız parlayan sevgili oğlu, benim de facebook’dan arkadaşım Tuncay Kemertaş da o proğramda türkü söylemiş, bizlere neşeli bir akşam geçirtmişlerdi. Mükerrem ağabeyin annesi Sakine nine, 3 Kümbetler’den benim kayınvalidem rahmetli Ayşe Kantarkaya’nın kapı komşusu olduğu için nişanlıyken sık sık sohbet etiğim bir hanım paşasıydı. Beni bir oğlu, torunu gibi görür ve severdi. Sohbetlerimizde de konumuz genelde Mükerrem ağabey olurdu. Onu da sanırım bir 20 yıl oldu kaybedeli. Anneciğinin yanına gitti Mükerrem ağabey. Nurlar içinde yatsınlar.

Bu arada dün TRT’de onun sanatçı arkadaşlarından Kenan Tuna ile konuştum, ‘’Ağabey, hiç Kemertaş’la yanyana fotoğrafınız var mı?’’ diye sordum, ‘’maalesef yok’’ dedi. Onca yıl beraber olmuşlar, hatta 50’ye yakın uzun havasını bir kasette toplamış ve ona hediye etmiş olmasına rağmen yanyana fotoğraflarının olmaması ilginç tabi. İsmail Bingöl ağabeye sordum, ‘’hiç yayına çıkarttınız mı?’’ diye. ‘’1985 yılında İzmir’e gitti, Erzurum’a geldiğinde bir iki defa yayına çıkardık ama hiç konuşturamamıştık. O konuşmayı pek sevmezdi. Bir cümle konuşur sonra ben en iyisi türkü söyleyeyim derdi’’ diye konuştu. Allah rahmetini esirgemez inşallah.

Editör

Anahtar Kelimeler:
Mükerrem Kemertaş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.