Ne Çırçır kaldı ne Ekkoli!

admin
admin
18 Temmuz 2018 Çarşamba 00:41
Ne Çırçır kaldı ne Ekkoli!

Vedat REFAYELİ

Basın hayatına başladığımda tanımıştım onu, Çırçır’ın muhtarıydı.

Ben emekli oldum, o halen daha o Çırçır’ın muhtarıydı! Sadece Erzurum’da değil, ünü tüm ülkede bilinen Çırçır Mahallesi bir süre önce tarih olup silindi. Erzurum’da mahallelerin birleşmesiyle tarihin karanlık sayfalarına gömülen Çırçır ile anılan o muhtar da önceki gün hayata veda etti. Ekrem Şen’den bahsediyorum.

O tanıdığım günden itibaren bir muhtardan fazlasıydı. Muhtar değil, baba, ağabey, amca, dayıydı. Mahallesiyle özdeşleşen bir isim olmuştu. Ona 50 yıla yakın muhtarlık yaptığı dönemde büyük küçük herkes Ekkoli diye seslenirdi.

Ben de son 20 yıldır her gördüğümde Ekkoli diye hitap ederdim. İlk başlarda kırıldığını sanırdım ama öyle değilmiş. Meğer öyle hitap edilmesinden ayrıca hoşnut olurmuş.. Nur içinde yatsın.

Erzurum’un tanınmış, Erzurum ve Erzurumspor sevdalısı çoğu kişiye faydası olan değerli bir şahsiyetti. Milletvekili İbrahim Aydemir’in de dediği gibi, konuşmaları öğretici kıvamında bir adamdı.

Allah rahmet eylesin.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumÇırçırEkrem şen
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.