Mutfakta hoca var!

Mutfakta hoca var!

admin
admin
30 Aralık 2021 Perşembe 00:42
Mutfakta hoca var!

Vedat REFAYELİ

Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Turizm Fakültesinde mesleki dersler ile sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek uygulamalı dersler veriliyor.

Bu derslerden birisini de bizzatihi gastronomi uzmanlarından öğretim görevlisi Erkan Denk veriyor.

Öğrencilerine farklı yörelerin farklı yöresel ürünlerinden oluşan yemek konusunda ders veren Erkan Denk, bununla kalmıyor, bizzat mutfağa giriyor, dersini uygulamalı anlatıyor.

‘’Yemek, bir ulusun kimliğinin ve kültürünün önemli unsurlarından birisi olmasının yanı sıra o ulusun sembollerinin, tarihinin, söylemlerinin de parçasıdır’’ diyen Erkan hoca, kış turizminin bölgede gelişmesinin de bir yerde mutfaktan geçtiğine inananlardan..

Bir dönem Turizm Fakültesi’nin uygulama otelinin koordinatörlüğünü de yapan Erkan hocanın uygulamalı dersleri öğrencilerinin en sevdiği ders de oluyor.

Antalya Belek’de otel geçmişi de olan Erkan hocayı önlüğüyle mutfakta görenler de şaşırıyor, yaptığı etli ve sebzeli yemekler de dikkat çekiyor.

Edirneli olan hocamız, yöresel mutfak derslerinde de sık sık coğrafi işaret tescili alan ürünlerden olan Edirne tava ciğerinden yapıyor, çoğunluğu da Erzurumlu olan öğrencilerine bu yemeğin de yapımını tanıtıyor.

Bu arada Erzurum merkezli bir gastronomi dergisine de makale yazan Erkan Denk, gastronomi nedir sorusuna da cevap verirken, Erzurum mutfağının geçmişte İpekyolu güzergahı sebebiyle Rusya ve İran’dan da esinlendiğine vurgu yapması dikkat çekti!

Editör

Anahtar Kelimeler:
Mutfakta Hoca Var
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.