Kış kentinin ‘ilkbahar’ heyecanı

Türkiye'de kış mevsiminin en sert geçtiği illerden Erzurum'da, kış mevsiminin ardından çiftçileri "ilkbahar" heyecanı sararken tabiatın oluşturduğu eşsiz doğal güzellikler de adeta göz kamaştırıyor.

admin
admin
15 Mayıs 2019 Çarşamba 16:59
Kış kentinin ‘ilkbahar’ heyecanı

Soğuk havanın 6 ay sürdüğü kentte tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan çiftçiler, ilkbahar mevsiminin gelmesiyle arazilerinde tarımsal işe koyulmaya başladı.

Diğer mevsimlere göre iş yükü ve oranın iki katına yükseldiği baharda çiftçiler, sonbahar aylarında ekim yaptıkları buğday ve arpanın ilaçlamasını yaparken korunga, yonca, patates ve fiğ gibi ürünlerinin tohumlarını toprakla buluşturdu.

Baharların gelmesiyle sabahın ilk ışıklarıyla arazilerinde başladıkları çalışmalarını akşam saatlerine kadar üst seviyede efor harcayarak sürdüren çiftçiler, meradaki otların büyümesiyle de hayvanlarını ahırdan çıkararak hayvanlarını en iyi şekilde otlatıp karınlarını doyurmaya çalışıyor.

İlkbahar mevsimi bir taraftan çiftçileri heyecanlandırırken diğer taraftan doğanın canlanmasına sebep olup dağlardaki karların dahil olduğu renk cümbüşüyle eşsiz manzara sunuyor.

Su seviyesinin yükseldiği akarsuların yanı sıra yabani kuşların da av arayışları içerisinde olduğu Pasinler Ovası'nın yeşil renge bürünmesi ve dağların eteklerinde halen karın yer alması mayıs ayında adeta kış ile bahar mevsimi güzelliklerini bir araya getiriyor.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumKışIlkbahar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.