Kar yağışını "Kışa Merhaba Festivali" ile kutladılar

Erzurum'da kar yağışının etkili olması dolayısıyla düzenlenen "Kışa Merhaba Festivali" renkli görüntülere sahne oldu.

admin
admin
05 Ocak 2020 Pazar 11:35
Kar yağışını "Kışa Merhaba Festivali" ile kutladılar

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce Türkiye'nin tek kayakla atlama kuleleri olan Palandöken ilçesindeki Kiremitliktepe Atlama Kuleleri yerleşkesinde gerçekleştirilen etkinlikler havai fişek gösteriyle başladı.

Festivalde daha sonra meşaleli slalom, milli sporcularca kayakla atlama ve paletli kar aracı gösterileri gerçekleştirildi.

Organizasyonu izleyeme gelen yüzlerce vatandaş da kar yağışı altında kızaklar ile kayarak kar raftingi yaptı.

Renkli görüntülerin ortaya çıktığı organizasyon çalınan müzik eşliğinde halay çekilmesiyle son buldu.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taskesenligil, yaptığı açıklamada, Erzurum'un bu sezon kar ile yaklaşık bir ay önce tanıştığını belirterek, "Kar yağışını sevinçle karşıladık, bunun adına da festival organize ettik. Türkiye'de kış sporlarının başkenti olan Erzurum'da kayakla atlamayı ve kış sporlarını tanıtmak istedik. Organizasyonda 30 dolayında milli sporcumuz yer aldı. Çocuk, genç ve yaşlılar hep birlikte eğlendi." dedi.

Festivale, Erzurum Valisi Okay Memiş, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ali Oto, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, il protokolü ile vatandaşlar katıldı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.