İzi kaldı yadigar!

İzi kaldı yadigar!

admin
admin
12 Kasım 2019 Salı 23:02
İzi kaldı yadigar!

Vedat REFAYELİ

Zaman zaman iz bırakan belediye başkanlarından, bürokratlardan bahsederiz.

Şehrin sosyal, kültürel ve ekonomik kalkınmasında rol oynayan belediye başkanı ve bürokratlardan kimi hayırla yadedilmiş, kimi de unutulmuş gitmiştir.

Mesela Vali Ahmet Altıparmak, iz bırakan valilerden olmuştur.

9 Mayıs 2013 ile 1 Haziran 2016 tarihleri arasında Erzurum’da görev yapan Ahmet Altıparmak, ilin tarihi kimliğini öne çıkaran ve özellikle de Tabyalar yürüyüşü ile hep sitayişle anılan isim oldu.

9 Kasım 2013 tarihinde Tabyalar yürüyüşünü başlatan ve Nenehatun mezarının da bulunduğu bölgenin milli park haline gelmesini sağlayan Vali Altıparmak’ı ben şahsen şükran ve minnetle anacağım hep.

Her yıl 9 Kasım’da tabyalara yürüyüşün gerçekleşmesini sağlayan Altıparmak’ın başlattığı o ilk yürüyüşe ben de katılmış ve çok heyecanlanmıştım.

Güzel bir adımdı o adım ve hatırlıyorum da, tüm Türkiye’ye Gazeteci büyüğümüz, ağabeyim Kadir ağabey de herkesin arkasından öyle yazmaz.

Onun için bir yazısında eğer , ‘’Sahipsiz memleket imajını yıkan Vali’ demişse, bence de boşuna dememiştir.

Aynı dönemlerde tabyalarda iftar yemeği de verilmesini sağlayan, bir çok Erzurumlunun o bölgeye ilk ziyaretini gerçekleştirmiş olmasından dolayı kendisine buradan selam ve saygılarımı gönderiyorum.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.