İtinayla laf sokulur!

İtinayla laf sokulur!

admin
admin
15 Ocak 2020 Çarşamba 07:38
İtinayla laf sokulur!

Vedat REFAYELİ

Acizliğin göstergesi olarak da değerlendirenler var ama genelde üstü kapalı bir biçimde karşısındakine bir şeyler ima etmek, bir nevi öç alma yöntemi olarak bilinir laf sokmak!

Özellikle de sosyal medya dediğimiz platformda çok yaygındır. Sıkı laf sokanlar da vardır, her zaman alışkanlık yapan, takipçileri olan. Magazin dünyasının ünlülerinden tutun da siyasiler arasında da yaygındır bu anlatım tekniği!

Sanırım Pasinler Belediyesi’nin eski Başkanlarından Bünyamin Ucun yakın tarihte tanıdığım en çok ve en iyi laf sokanlardan biridir.

Facebook’dan arkadaşım olan Bünyamin başkan, oldum olası paylaşımlarında genelde birilerine laf sokar.

Girdiği en son mahalli idareler genel seçiminde de yarışı kaybettiği için pek bir atar yapar duruma gelen Ucun’u, ben ‘yılın laf sokanı’ ilan ediyorum.

Üstüne görmedim daha paylaşımlarında sıklıkla muhataplarına laf sokan.

***

İşte sadece son bir ay içerisinde paylaştığı ve ilgi de gören laf sokmalarından bazıları: "RAHATINIZ BOZULMASIN DIYE HANGİ DOGRUDAN VAZ GECTIYSENIZ O FİYATA SATILDINIZ DEMEKTIR / O kadar çok ofsaytın var ki, artık benim bayrağı kaldıracak halim kalmadı / İki yüzlü İnsanların nesini sevmezler anlamış değilim? Mis gibi iki tane yüz işte, çevir çevir tükür / Yanlış trene bindiysen, koridorda ters yöne koşmanın bir faydası yok / Okeyde beklenen son taş gibisin. Biliyorum beklemekle gelmezsin. Zaten gelme! Çünkü sen gelirsen ben biterim / HER ŞEREFE KALDIRILAN KADEHTE BIR ŞEREFSIZIN HATIRASI VARDIR / Can yakmak bizden geçti. En fazla sigaramızı yakar canı yananları izleriz / ADAM PROFILINE YAZMIŞ. BİZ CAYA IKI ŞEKER ATARIZ. BİRLİKTE ERISINLER DIYE. BİZ SANKI 20 TANE ATIYORUZ. HALAY CEKSINLER DIYE!

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.