İş adamı Ali Şeker vefat etti

Beyaz et sektörünün Türkiye’deki önemli isimlerinden Akşeker Grup’un kurucusu Erzurumlu işadamı Ali Şeker, tedavi gördüğü İstanbul’da vefat etti.

admin
admin
10 Temmuz 2020 Cuma 07:09
İş adamı Ali Şeker vefat etti

Konya'da yaşayan Erzurumlu hayırlısever işadamı Ali Şeker tedavi gördüğü İstanbul'da yaşamını yitirdi.

Akşeker Grubun kurucusu ve Onursal Başkanı Ali Şeker dün sabah tedavi gördüğü İstanbul Maslak Acıbadem Hastanesi’nde hayatını kaybetti. 53 yaşında olan Şeker, uzun zamandır kanser tedavisi görüyordu.

Merhumun cenazesi bugün (10 Temmuz) Cuma namazına müteakip Konya Hacıveyis Camii'nde kalınacak cenaze namazının ardından Üçler Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Ali Şeker, Tekman ve Erzurum’da başta kuran kursları olmak üzere, bir çok hayır işine katkı sunmuştu.

FİLM GİBİ HAYAT HİKAYESİ

Erzurumlu işadamı Ali Şeker filmlere konu olacak hayat hikâyesiyle dikkat çekiyor. Mahallebaşı semtinde bağırsak ve deri satan, kombinada çıraklık yapan Ali Şeker, bugün et sektöründe Türkiye’nin devi haline geldi. İşadamı Şeker, yaptığı hayır işleriyle de tüm işadamlarına örnek oldu

Erzurum’un Tekman ilçesine bağlı Turnagöl köyünde 1966 yılında dünyaya gelen Ali Şeker, çocukluk yıllarında bağırsak ve deri işiyle uğraştı. Çiftçi bir ailenin çocuğu olan Şeker, et kombinasında çıraklık yaptı ve Mahallebaşı semtinde at arabası üzerinde bağırsak ve deri sattı. Askerliğin ardından ailesiyle birlikte İzmir’e göç eden Ali Şeker, zaman içinde mesleğin ince noktalarını öğrendi. “İzmir’deki işim olmadı. Ne yapacağım diye kara kara düşünürken, Konya’dan iş teklifi aldım” diyerek söze başlayan Ali Şeker, çocukluk ve gençlik yıllarında büyük sıkıntılar yaşadığını dile getirmişti.

Editör

Son Güncelleme: 10.07.2020 13:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.