İHH gönüllüsü gençlerden çevre kampanyasına destek

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı gönüllüleri, farkındalık oluşturmak amacıyla Erzurum'daki tarihi yapı ve mekanların çevresindeki çöpleri topladı.

admin
admin
20 Ekim 2019 Pazar 11:55
İHH gönüllüsü gençlerden çevre kampanyasına destek

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı gönüllüleri, çevre temizliği için farkındalık oluşturmak amacıyla Erzurum'daki tarihi yapı ve mekanların çevresindeki çöpleri temizledi.

Genç İHH tarafından "Temiz bir geleceğe el uzat" sloganıyla hayata geçirilen proje kapsamında, yaklaşık 50 gönüllü üniversite öğrencisi Erzurum'daki Yakutiye Medresesi önünde bir araya geldi.

Toplanma alanında kendilerine dağıtılan eldiven ve çöp poşetlerini alan gönüllüler, gruplara ayrılarak Yakutiye ilçesindeki Yakutiye ve Çifte Minareli Medrese, Lalapaşa ve Ulu Cami ile Erzurum Kalesi'nin etrafında çevre temizliği yaptı.

Ecdada saygının da ön planda tutulduğu proje kapsamında gönüllüler, insanların çevreye gelişigüzel attığı çöpleri topladı.

Erzurum Genç İHH Başkanı Ömer Onay, gazetecilere yaptığı açıklamada, manevi temizliğin kalp ve ruh, maddi temizliğin ise beden ve çevre temizlenerek yapıldığını söyledi.

Müslümanlar için hem maddi hem de manevi temizliğin önem arz ettiğini belirten Onay, şöyle konuştu:

"Sağlığın korunması, sıhhatli bir ibadet için temizlik her alanda gerekmekte. Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in buyurduğu gibi temizlik imanın yarısıdır. Temizliğin iman ile yakından ilgisi olması sebebiyle bizlerin bu konuda daha hassas olması gerekir. Evlerde, çalışma sahalarında, okullarımızda, sosyal ve toplumsal alanlarda temizliğe dikkat etmeliyiz. Temiz olmak insan olmanın gereğidir. Yol üzerinde, cadde ve sokaklara atılan her çöpün kamu ve kul hakkı olduğunu unutmamalıyız."

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.