Görünen o ki yerli fakir kalmamış!

Görünen o ki yerli fakir kalmamış!

admin
admin
13 Haziran 2018 Çarşamba 10:03
Görünen o ki yerli fakir kalmamış!

Vedat REFAYELİ

Özellikle Büyükşehir Belediyesi’nin iftar çadırı geleneği güzel bir gelenek.

Fakr-u zaruret içerisindeki yoksullara bu mübarek ayda verilen bu hizmete laf söyleyenin dili tutulur. Mesela bu çadırlardan biri de Narmanlı’daki iftar çadırı. En az 500 kişiye iftar hizmeti verilen bu çadır, özellikle iftar saatinde ana baba gün oluyor. Ancak, geçtiğimiz gün merak yüzünden çadıra gittim, doğru dürüst bir tane yerli vatandaş göremedim. Gördüklerimin tamamına yakını Suriyelilerdi.

Erzurum’da ne kadar Suriyeli var, burada anlamak mümkün. Daha önceki yıllara göre bu sene o çadırın müdavimleri özellikle Suriyeliler ve Afganlılar olmuş. Anlamadığım yerlilerden fakir kalmadı da mı hep bu çadırı özellikle Suriyeliler doldurmuş? Fesatlık yapmak için demiyorum, gerçekten merak ettiğinden soruyorum. Eğer yeri halktan fakir kalmamışsa bu aslında biraz da sevindirici durum olsa gerek.

Büyükşehir'in bu iftar çadırı organizasyonuna bakan arkadaşlar bu konuda beni aydınlatır ve merakımı giderirse çok memnun olacağım.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumFakir
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.