GENÇ DOKTORUN BAŞLATTIĞI KAMPANYAYLA 600 ÖĞRENCİ ARTIK ÜŞÜMEYECEK

Erzurum İspir Devlet Hastanesi'nde görevli Dr. Özlem Kaleoğlu'nun sosyal medya üzerinden başlattığı kampanya ile ilçede bulunan 600 öğrenci hayırseverler tarafından giydirildi.

admin
admin
21 Aralık 2016 Çarşamba 07:30
GENÇ DOKTORUN BAŞLATTIĞI KAMPANYAYLA 600 ÖĞRENCİ ARTIK ÜŞÜMEYECEK
Geçtiğimiz aylarda ilk görev yeri İspir'e atanan Dr. Özlem Kaleoğlu, ilçede zor şartlar altında eğitim hayatlarını devam ettiren öğrenciler için iki hafta önce sosyal medya üzerinden yardım kampanyası başlattı.
SOSYAL MEDYADA KAMPANYA BAŞLATTI
Dr. Kaleoğlu, sosyal medya üzerinde, "Hepimiz bir çocuğu giydirsek. Merhabalar herkese. Eylül ayında Erzurum / İspir Devlet Hastanesi'nde mecburi hizmetime başladım. Atandığım yerde gerçekten zor şartlarda okuyan, yardıma muhtaç çocuklar mevcut. Siz de yardım etmek isterseniz rica ediyorum lütfen kısaca okuyun.
Soğuk kış şartlarında ayaklarına ne giyecek bir bot, ne sırtlarında bir mont. Köylerdeki 6-7 yaslarındaki çocuklar okumak için annelerinden babalarından uzak, ilçede yatılı okulda kalıyorlar. Çoğu sürekli hasta.. Üstlerinde eski bir hırka, ayaklarında lastik ayakkabılar... Biz İspir'e atanan hekimler olarak çocukların ihtiyaçlarını belirlemek adına okulları ziyaret ettik. Gerçekten en ufak yardımımıza ihtiyaçları olan 100 den fazla minicik kimsesiz, aç çocuklar var... Her bir çocuk için mont + bot + kazak yardımı yapmak istiyoruz. Bir kıyafet firmasıyla her bir çocuk için 100 TL ye anlaştık. Yaklaşık 150 çocuk olduğu için hepsini karşılamamız mümkün değil. Ulaşabildiğimiz kadar çok insana ulaşıp kış iyice bastırmadan sizin de yardımlarınızla giyecekleri ulaştırmak istiyoruz. Daha fazla toplayabilirsek yiyecek yardımı, kitaplık, oyun odası yaptırmak istiyoruz. Onun dışında eski kıyafet/kitap yardımı yapmak isteyen arkadaşlarımız için de adres verebilirim. Onları o şekilde görünce benim vicdanım sızladı. Sizlerin de desteğiyle Erzurum'un kışını daha rahat atlatmalarını sağlayabiliriz"


''HEPİMİZ BİR ÇOCUĞU GİYDİRSEK''
Özlem Kaleoğlu'nun görev yaptığı Erzurum'un İspir ilçesi'nden paylaştığı bir kaç fotoğraf ve "hepimiz bir çocuğu giydirsek" çağrısıyla başlayan kampanya, 2 hafta sonra tüm ilçede 600 çocuğun mont, bot, pantolon, iç çamaşırı, kazak, bere, eldiven ve kırtasiye, kişisel bakım malzemesi ihtiyacının giderilmesini sağladı.
Köylerinde okul olmadığından yatılı olarak ilçede okumak zorunda olan miniklerin ihtiyacı çoktu ve Dr.Özlemve doktor arkadaşları 1 okuldaki 150 çocuğa yardım edebilir miyiz acaba diye çıkmıştı yola. Çığ gibi büyüyen bağışlarla destek tüm ilçede 600 çocuğa yayıldı. Kısa bir sürede malzemelerin toparlanıp paketlenip İspir'e ulaştırılmasının ardından Dr. Özlem ve arkadaşları her bir çocuk için ayrı paket oluşturarak kendilerine ulaştırdılar.
Dr. Özlem Kaleoğlu, kampanyaya destek sağlayan Robert Koleji Mezunları Derneği'ne, Yardım Sevenler Derneğine ve tüm hayırseverlere teşekkür etti.


Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.