Erzurum’da zamanla yarıştılar

Erzurum’da düzenlenen deprem tatbikatında yaralılar saniyelerle yarışılarak kurtarıldı.

admin
admin
07 Aralık 2021 Salı 13:31
Erzurum’da zamanla yarıştılar

Erzurum ve Rize'de görevli Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timlerince düzenlenen deprem tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Tabur Komutanlığındaki eğitmen personelin katılımıyla gerçekleşen tatbikat, Erzurum Afet ve Acil Durum Müdürlüğünde yapıldı.

Erzurum ve Riza’de görev yapan 20 JAK personelinin katıldığı tatbikatta, senaryo gereği şehirde meydana gelen depremde Palandöken ilçesinde iki kişinin bulunduğu değerlendirilen binanın çöktüğü ihbarı üzerine ekipler harekete geçti.

Olayın meydana geldiği alana adeta saniyelerle yarışarak ulaşan ekipler, enkaz altındaki yaralıları çıkarmak için seferber oldu.

Önce köpekle yapılan aramada enkazın iki farklı yerinde vatandaşın olduğunu belirleyen JAK timleri, kuyu metodu ve galeri açma yöntemlerini kullanarak yaralıları büyük titizlikle bulundukları yerden çıkardı.

Öte yandan soğuk havaya rağmen özveriyle ve titizlikle gerçekleştirilen tatbikatın sonunda, kurtarma çalışmalarını izleyen AFAD personeli de JAK timlerini alkışladı.

Editör

Son Güncelleme: 07.12.2021 13:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.