Erzurum Radyosu’nun mabedi!

Erzurum Radyosu’nun mabedi!

admin
admin
19 Aralık 2021 Pazar 09:05
Erzurum Radyosu’nun mabedi!

Vedat REFAYELİ

Her TRT Erzurum İl Müdürlüğü binasına girdiğimde gelir Yahya Kemal’ın o meşhur, dillere pelesenk olan Sessiz Gemi şiiri.

Artık demir almak günü gelmişse zamandan. Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan’ diyor ya ünlü, büyük şair.

Hep de ikinci kattaki sanatçı odası olarak bilinen o odayı görürken gelir aklıma.

Öyle bir oda ki bu, 10 metre kareyi bulmaz ama yüzlerce gelmiş geçmiş TRT sanatçısının içerisine girmişliği, hatırasının olduğu bir oda bu.

Şimdi Radyo yayın ekibinden Talip Akpunar’ın kaldığı bu oda, bana göre TRT’nin Erzurum’da ki et kutsal odası.

Hele de çok sayıda ses ve saz sanatçısına ait repertuar notlarının hem de kendi el yazılarının olduğu notlar, defterler var ki, bırak açıp okumaya, kurcalamaya, dokunmaya bile insan çekiniyor.

Çünkü çok hatıra yatıyor o odada ve adeta TRT Erzurum Radyosu’nun müzesi orası. Ne konuşmalar olmuştur o odada, ne kavgalar verilmiştir yeni derlemeler için.

Bilmiyoruz bunu.

Ama bildiğimiz bir şey var, Mükerrem Kemertaş, Raci Alkır, Muammer Özkavcılar, Zeki Kurnuş, Gündüz Gözümoğlu, Suat Işıklar, Remzi Dane, Fuat Lehimler, Hulusi Seven ve dahi adını sayamayacağım bu odabın müdavimleri, ölmemiş, basbayağı yaşıyorlar.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.