Erzurum bir değerini daha koronaya kurban verdi

Erzurum’un yetiştirdiği değerlerden olan emekli eğitimci Mehmet Vural da koronavirüse yenildi.

admin
admin
01 Eylül 2020 Salı 23:12
Erzurum bir değerini daha koronaya kurban verdi

Dünyayı kasıp kavuran pandemi Erzurum’da da can yakmaya devam ediyor. Kovid-19 son olarak Erzurum’un yetiştirdiği önemli değerlerden biri olan Yakutiye Yayıncılığın kurucusu ve sahibi emekli eğitimci Mehmet Vural’ı hayattan kopardı. 1957 doğumlu olan Mehmet Vural, Kovid-19 testinin pozitif çıkmasıyla tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Vural’ın Yakutiye Yayıncılık bünyesinden çıkan “Erzurum”, “Dadaş Ali”, “İlköğretim Okulu Programı” ile “Ev ve Sınıf Etkinlikleri Antolojisi” isimli kitapları bulunuyor.

Mehmet Vural’ın yarın (Çarşamba) saat: 10:30’da Erzurum Yukarı Asri mezarlıkta kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

KENDİ AĞZINDAN MEHMET VURAL

Mehmet Vural, çeşitli internet sitelerinde kendi öz geçmişini böyle anlatmıştı;

1957 yılında Erzurum ilinin Şenkaya ilçesine bağlı Evbakan Köyünde dünyaya geldim. İlkokulu doğduğum köyde, ortaokul ve liseyi Oltu ilçesinde bitirdim. 1975 yılında girdiğim Kırşehir Eğitim Enstitüsünden 1977 yılında mezun olarak sınıf öğretmeni oldum.

Aynı yıl, Atatürk Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümüne kayıt yaptırdım ve 1982 yılında mezun oldum. Evli ve iki çocuk babasıyım. Karayazı, Oltu ve Erzurum il merkezinde uzun yıllar, sanat tarihi ve sınıf öğretmenliği yaptıktan sonra 2005 yılının ağustos ayında emekliye ayrıldım.

“Yakutiye Yayıncılık” logosuyla çıkan kitaplarımın tamamı, sınıf öğretmeni olan meslektaşlarına ve çocuklara yöneliktir. Yayımlanan ilk kitabım, “Erzurum” ikincisi ise “Dadaş Ali”dir. “İlköğretim Okulu Programı” ile “Ev ve Sınıf Etkinlikleri Antolojisi” isimli kitaplarımın her biri yaklaşık olarak 200.000 civarında satış yapmıştır.

Köy öğretmenleri için yirmi yıl boyunca, sınıf öğretmeni olan eşim Fahriye Vural’ın da katkılarıyla, “Birleştirilmiş Sınıf Planları” hazırladım. Bir grup öğretmenle birlikte hazırladığım, ilköğretim öğrencilerine yönelik “Eğlenceli Soru Bankası” kitap serisi, bu alanda farklı bir konsept sergiler.

Halihazırda Erzurum’da yaşıyorum.

Editör

Son Güncelleme: 02.09.2020 12:34
Anahtar Kelimeler:
ErzurumKoronaMehmet Vural
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.