Bu Afganlar iyi yerde dükkan açmış!

Bu Afganlar iyi yerde dükkan açmış!

admin
admin
02 Haziran 2018 Cumartesi 00:06
Bu Afganlar iyi yerde dükkan açmış!

Vedat REFAYELİ

Sayılarının binin biraz üzerinde olduğunu sandığım Afganlılar, genelde şehir halkı tarafından kabul gören mültecilerdir.

Bugüne kadar yaşanan deneyimler de gösterdi ki Afganlar ile yerli halk arasında en küçük bir problem yaşanmamıştır. Bizler ne kadar Afganlara alıştıysak onlar da bize alışmış görünüyor. Geçen gün Kevelciler’i arkadaşım Sinan Başkaya ile gezerken gördüm ki bu Afganlılar tam bizden olmuşlar.

Sadece Afgan ürünlerinin satıldığı ve Afganlara hizmet veren dükkan açmışlar ki, yok yok! Bir kilo Afgan pirinci satın aldığım dükkanın yanında başka bir Afganlıya ait dükkan gördüm ki buna bayağı bir şaşırdım. İki genç müteşebbis Afgan genç, gözlemeci dükkanı açmış ve 2 liradan sattıkları Afgan gözlemesinin müşterileri arasında yerli halktan da bayağı kişi var. 

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumAfganlar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.