Babasının hasretini çekiyor!

Babasının hasretini çekiyor!

admin
admin
23 Eylül 2020 Çarşamba 07:34
Babasının hasretini çekiyor!

Vedat REFAYELİ

Tüm dünyanın yaşadığı koronavirüs illeti, yaşamımızı altüst etti.

Hiçbir şey artık eskisi gibi değil.

Çok şey değişti ve daha da değişeceğe benziyor.

Hele de son zamanlarda hepimizin yaşadığı apartmanlarda en az bir-iki evden pozitif çıkmış hastanın olduğunu varsayarsak, durumun ne denli ciddi olduğu gün gibi ortada.

Hepimizin yaşamını olumsuz etkileyen bu problemi en yakından hissedenler de kuşkusuz sağlıkçılar.

Onların yaşadıkları hepimizin malumu.

Allah kolaylıklar versin, ömürlerini uzun etsin.

Fedakarlıkları asla unutulmaz.

Gecesi, gündüzü olmayan sağlıkçılar, testleri pozitif çıkan hastaların bir an önce iyileşmesi için olağanüstü bir çalışma ortaya koyuyorlar.

Hoş boşa demiyorlar ya! ‘Maske, mesafe, hijyen’ diyorlar da başka bir şey demiyorlar.

Hepimiz bunu biliyoruz.

Ve biliyoruz ki bizler kadar onlar da ailelerinden uzaklar.

Babayı evladından ayıran koronavirüsün olumsuz etkilerinden kuşkusuz birini de işte Erzurum İl Sağlık Müdürü Dr.Gürsel Bedir yaşıyor.

***

Yaklaşık 2 ay önce annesini kaybeden ve büyük bir acı yaşayan İl Sağlık Müdürü Dr. Gürsel Bedir, ‘mesafe’ diyor, babasını 1,5 aydır göremiyor.

Sebebi de babası Zaim Bedir’in diyaliz hastası olması.

Kronik hastalığı sebebiyle babasına yaklaşamayan, sadece ara ara evinin önüne giderek balkondan görüşme yapabilen Dr. Gürsel Bedir, bir an olsun babasına yaklaşmaktan kaçınıyor, onu olumsuz yönde etkileyebileceğini düşünüyor.

İşte babasını evladından ayıran illet demem de o yanlış mı?

Doğal olarak Sağlık teşkilatının başında biri olarak babasının yanına bulaş riskinden dolayı yaklaşamayan Dr.Bedir, ‘’Tam 1,5 ay oldu, babamın evine adım atmadığım. Yeter ki o sağlıklı olsun, telefonla, balkonla da olsa idare edeceğiz. Özellikle kronik hastalığı bulunanlara ayrıca dikkat etmeliyiz. Babam da olsa uzak durmam gerekiyor. İnşallah bu günler bir gün gelip geçecek’’ diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 23.09.2020 23:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.