Atları niye vururlar şimdi anladım!

Atları niye vururlar şimdi anladım!

admin
admin
06 Kasım 2019 Çarşamba 00:58
Atları niye vururlar şimdi anladım!

Vedat REFAYELİ

Geçtiğimiz günlerde Atatürk Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi’nde bir yarış atının ameliyat haberi vardı gazete ve televizyonlarda.

Hastanenin başhekimi ve üniversitenin Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Okumuş tarafından muayene edilen ata 10 kişilik bir sağlık ekibinin müdahale etmesi ilginçti elbette.

İnsan sağlığının zaman zaman hiçe alındığı günümüzde bir at için gösterilen ilgi, elbette ki dikkat çekiciydi.

Fakültenin dekanı Prof.Dr.Yavuz Selim Sağlam ile bu konuda sohbet ederken daha çok ilgimi çeken bir bilgi aktardı, sizinle de paylaşayım istedim.

Prof.Dr.Sağlam, atın diğer hayvanlara oranla çok hassas olduğunu belirterek, en küçük bir enfeksiyon kapması halinde her atın anında öldüğünü belirtti.

Bunca cüsse ve ağırlığa rağmen dayanıksız olduğunu öğrendiğim atların özel bakıma muhtaç olduğunu belirten Prof.Dr.Sağlam hoca, ‘’Onlar acıya, mikroba filan dayanamazlar. En küçük bir yaralamada veya enfeksiyon kapılmasında yaşama şansları yoktur. Mutlaka görmüşsünüzdür, filmlerde de en küçük bir yaralama anında atları fazla şansları olmadığı ve müdahaleye cevap vermeyeceği bilindiğinden öldürürler’’ dedi.

Atın ölümü sadece arpadan değilmiş, en küçük bir enfeksiyondan da oluyormuş, onu öğrenmiş oldum.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.