Bir basın emekçisi olarak sahadayken Erzurum’un çoğu simge ismiyle tanıştım, onların doyumsuz sohbetlerine katıldım. Ama yarım asrı biraz geçen biri olarak yaşadığım süre içerisinde tanıştığım kadar, kıl payı kaçırdığım, teyet geçtiğim, maalesef tanışma mutluluğuna erişemediğim sembol isimler de oldu. Ne zamandır hep düşünürdüm, not olsun, kayıtlara geçsin istiyordum. İşte bu yazıda ondan bahsettim, ilgililerin bilgilerine sunarım.

*Gerçek adı Tayyip İde olan ve Hasankaleli Teyo emi ile tanışmışlığım, konuşmuşluğum oldu ama yanarım da Gullebi Turan ile tanışmadığıma yanarım..

*Ermeni mezaliminin son canlı tanığı İsmail Gürcan ile tanıştım ama yanarım da hekat dede olarak da bilinen ve liselerde Edebiyat kitaplarında yeralan Erzurumlu Behçet Mahir ile tanışıyor olmadığıma yanarım.

*Efsane tarihçilerimizden Prof.Dr.Enver Konukçu ile tanıştım ama yanarım da Edebiyat dünyasının ünlü ismi Mehmet Kaplan ile tanışamadığıma yanarım.

*Yaşım o zamanlar çok küçük olsa dahi bana göre Erzurum’un sembol isimlerinden olan AP eski milletvekili İsmail Hakkı Yıldırım ile tanıştım ama yanarım da Erzurumlu ünlü siyasetçi yazar, önemli isim Nevzat Köseoğlu ile tanışmadım, ona yanarım.

*Milli Eğitim eski Bakanlarından, Atatürk Üniversitesi’nin kurulmasında büyük rolü olan Rıfkı Salim Burçak ile tanışma mutluluğuna eriştim ama yanarım da milli mücadelenin simge isimlerinden Cevat Dursunoğlu ile tanışamadığıma yanarım.

*Aşık Yaşar Reyhani ile tanışmışlığım, konuşmuşluğum oldu ama yanarım da Mevlüt İhsani ile tanışmadığıma yanarım.

*Erzurumlu renkli simalarından Naim hoca (Gölleroğlu) ile tanışmışlığım, konuşmuşluğum var ama yanarım da Mehmet Kırkıncı hoca ile tanışmadığıma yanarım.

*Eski bakanlardan ve belediye başkanlarından Nihat Kitapçı ile tanışmışlığım, konuşmuşluğum var ama yanarım da efsane başkanlardan Orhan Şerifsoy ile tanışmıyor olmama yanarım.

*Erzurumspor’un kurucularından Ali Sırrı Kuşkay ile tanışmışlığım, konuşmuşluğum oldu ama yanarım da efsane başkanlardan Ömer Çavuşoğlu ile tanışamadığıma yanarım.

*Erzurumspor’un efsane hocalarından Ergün Kantarcı ile tanışmışlığım, konuşmuşluğum oldu ama yanarım da Selahattin Diyadin ile tanışmadığıma yanarım.

*Erzurum’un efsane kalecilerinden Ersin Kayaalp ile tanışmışlığım, konuşmuşluğum oldu ama yanarım da efsane golcülerinden Namık Yüksel ile tanışmadığıma yanarım.

*Erzurum’un eski efsane Baro başkanlarından Abdulkadir Eryurt ile tanıştım ama siyasetçi, eski mebus kardeşi Sabahattin Eryurt ile tanışmadığıma yanarım.

*Eski mebuslardan ve belediye başkanlarından Hilmi Nalbantoğlu ile tanışıp, konuşmuşluğum oldu ama yanarım da genç yaşta yaşamını kaybeden Zekai Yaylalı ile tanışmadığıma yanarım.

*Eski gazetecilerden Selahattin Turgay Daloğlu ile tanışıp konuşmuşluğum oldu ama yanarım da Dündar Özden ile tanışamadığıma yanarım.

*Efsane siyasetçilerimizden Rasim Cinisli ile tanışmışlığım konuşmuşluğum oldu ama yanarım da eski Bakanlarımızdan Rıfkı Danışman ile tanışmadığıma yanarım.

-Erzurum’un efsane barcılarından Hamit Yavuzer ile tanıştım, konuşmuşluğum oldu ama yanarım da Sedat Gezmiş ile tanışmadığıma yanarım.

---

TUTTUĞUM BABA SÖZLER : İnsanı açlık öldürmez. Alıştığı tokluk öldürür! ( İbn-i Haldun)

DUVARIN DİLİ : Bu hayatta gülmemi isteyen tek kişi fotoğrafçıydı!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.