2019 Mart yerel seçimleri için geri sayım devam ederken, ortalık salyalardan geçilmez oldu. Malumlarınız olduğu üzere şu günlerde ülkemizin her köşesinde gündem seçimler. Birçok parti adaylarını açıkladı, diğerleri de akşamda sabahta yeni belediye reis adaylarını açıklayacak. Sonrasında ise, sadece seçim zamanlarında hatırlanan kesim yani halk kararını vererek yeni reislerini seçecek. Ama ortalık bildiğiniz gibi değil..! Yağın kilosuna para yetmiyor..! Yalayan yalayana…

Ülke olarak siyasete her birimizin ayrı bir ilgisi olduğu kesin. İki kişi bir araya geldi mi konu kesinlikle siyasete döner. Özellikle de şu günlerde. Hiç tanımadığımız adamlar için birbirimizle mücadele eder, hatta kavgaya ve devamında da küse kadar giden siyaset… Sonuç;’Evli evine köylü köyüne’’.

Hele hele adaylardan birisi tanıdıksa şayet, sormayın gitsin. Çoğu zaman yaşadığımız şehirlerin, kazaların, mahallelerin geleceğini düşünmeden, yarınlarını hesap etmeden takım tutar gibi tuttuğumuz siyasetçiler. Ve dahası karşıdakini etkilemek için yapılan yalakalıklar. Şu günlerde bu iş tavan yapmış durumda. Ülkenin neresine giderseniz gidin mutlaka bu tipler çıkar karşınıza. Mantık; ‘’Bal tutan, parmak yalar’’.

Bu iş sadece halk içerisinde değil, her yerde görmek mümkün.Gazeteler, televizyonlar adeta birbirleriyle yarışır durumda. Okuyunca, izleyince sanıyorsunuz ki, hayat yeni başlıyor. Bundan öncesi ilk çağ. Tutulan daha doğrusu yalakalık yapılan kişi belediye reisi olmazsa, dükkanı kapat git. Başka ne şans var ne de ihtimal..!

Hele hele bir de sıcacık gülümsemesi vekucaklamaları yok mu? Bir de o tipler var. İnsan kendini dünyanın en değerli hazinesi sanıyor. Ya ağzından akan ballar. İnsanı tamamen teslim alan tipler. Gel de bu adamın dediğini yapma..? Tabi bu süreç seçim sonuçları açıklanana kadar sürüyor sonra, ‘’Sen de kimsin’’.

Demem o ki, Mart sonuna kadar halkın en değerli olduğu dönem başladı. Oyunuz kime olur bilemem, zerre kadar da merak etmem ama madem ortalık yağ-bal dolu o halde keyfini çıkarın. Ve elinizdeki mühüre sahip çıkın. Çünkü derler ki; ‘’Mühür kimdeyse, Süleyman odur’’.

Sonrası… Sonrası Allah kerim. Hakkımızdan hayırlısı…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.