İri iri konuşanlardan hazzetmem, iddiayı sevmem. Ama rakibin 10 kişi kalmasına rağmen Erzurum’un bu maçı kazanamayacağına iddiaya girerdim. Çünkü maç boyunca Erzurum oynamadı, oynar gibi göründü. Bi kere peşinen anlaşalım. Sen nasıl doların yeniden 4’lere falan düşeceğine inanmıyorsan bu Munsy’den, Thy’den de gol- mol bekleme. Hele çakılı oynayan ve kapalı defans yapan takımlar karşısında bu iki oyuncu da ancak hakem oyunu durdurunca gol atarlar, o da senin işine yaramaz! İkisi de dün takımları gibi yalan rüzgarıydı. Üstünü, başını boşuna yırtma! O kadar korner kullanıyor ve kenar orta yapıyorsan ve bir tanesinde golü bulamıyorsan sen zaten düşmeyi kabullenmiş sayıyorsun demektir. Hele o Emrah! Hem kendini hem topu yoruyor. Topa kız muamelesi yapıyor. Mahallelerine gelmiş, kızın abisi görecek, o ele daha takıldığı kızın peşinde. O kadar adam geçeyim derken süreyi geçiriyor farkında değil. Hızlı, çabuk oyuncu ama bir ayar tutturamadı gitti.

***

Erzurum’un bu maçı kaybetmesinde en önemli etkenlerden biri de o klasik baskısını rakibin üzerine kuramamasıydı. Özellikle ilk yarıda kanatlar verimli kullanılamadı, bir çok organize atak balon gibiydi. Ataklar ikinci bölgede şişti, üçüncü bölgede söndü. Diğer maçlarda olduğu gibi oldu. Yine gol bölgelerinde etkisizdi Erzurum ve final paslarında zayıftı. O kadar yan pas yapacağına bir final pası yap, tak fişi bitir işi. Rakibin 10 kişi kalmış olması Erzurum’un işine yarayacağına Ankaragücü’nün işine yaradı. 10 kişi ile daha çok direnç gösterdi ve her bir oyuncu top ayağındayken ikişer oyuncu gibi oynadı. Erzurum acaba rakip oyuna 10 kişi ile devam etseydi ne olurdu? Size şaşırtıcı gelebilir ama mevcut durumundan daha kötü durumda olmazdı diye düşünüyorum. İlk yarıda zorunlu da olsa Erzurum’un iki oyuncu değişikliği yapmış olması ve Mehmet hocanın ikinci yarıda fazla hamle şansının bulunmaması da elbette ki alınan skorda etkisi oldu. Çünkü ilk yarıdaki Erzurum’un o iki oyuncu değişikliği riskti. Hem Mehmet hocanın o saatten sonra hamle şansı olsa ne olur, olmasa ne olur? Başkent ekibinde Bifouma’nın yerine giren Kenan 3 puanı getiren golü attı da Altıparmak’ın sahaya sürdükleri ne yaptı? Geçen yıl gibi maalesef Erzurum’un kulübesi tam takır, kuru bakır! Oyuna ve de skora etkisi olan oyuncuları fazla yok açıkçası. Ama ne yalan söyleyeyim, ben bu maçta Hakan Arslan’ı, Taylan’ı, Erhan Çelenk’i aradım. Taylan sakat onu biraz anlıyorum da, mesela bir Erhan Çelenk gibi oyuncun varken niye bu oyuncu ile başlanmaz anlamıyorum. Bu bana göre Mehmet hocanın hatasıydı. Hoş kendisi de biliyor olmalı. Bak yazıyla yazıyorum! Elli tane Sunu, Yüz tane Munsy, Beşyüz tane de Thy eder o Erhan Çelenk! Leo’yu tutuyorum ama Hakan Arslan’ı da açıkçası o kadroda bir şekilde bulundurmalı Mehmet hoca. Erzurum geçen sezon Hakan’ın da katkılarıyla buralara geldi, bir kalemde unutulmasını içime sindiremiyorum. Özer bu. Ne kısar ne uzar. Bir, iki maç alır ama ne zaman şu an en azından bana karanlık! Bir de küçük bir sorum olacak yönetime. Auremir, Musa Kone gibi oyuncuları çok aradınız mı Allah aşkına? Sahi Afrika’nın 10 numarası dediğiniz Tşabalala’yı daha çok merak edelim diye mi kulübede tutuyorsunuz? Bakın doğrusu ben fazla merak etmiyorum. Erzurum’u alıp götürecek bir oyuncu havası vermedi bana hiç. Bozuluyorsunuz biliyorum ama Nobre bahsine bence de girmeyeyim. Nobre’yi anlık kararla gönderirken düşünecektiniz!

***

Lafı uzatmanın anlamı yok. Sen de bu lige yeni gelmişsin ama Ankaragücülü bir Mokhtar’ın yok, El Kabir’in yok, Pinto’n yok! Onu bıraktım kulübende daha Kehinde gibi, İlhan Parlak gibi adamın yok. Belli ki kadro yapılanmasını yaparken tercihte hata yapmışsın ve görünen o ki galip gelmen de bayağı bir zaman alacak. Yol yakınken de oturup sağlam bir kafayla bundan sonrası için bir yol haritası çiz. Hiçbir şey yapamıyorsan unut tüm olup bitenleri ve yeniden başlamayı dene. Hele bir de yap-boz dene. Biraz hocanın göle yoğurt mayalaması gibi olacak ama bakarsın olura, tutar!

NOT: İçimden bir ses Mehmet hocanın artık burada daha fazla duramayacağını söylüyor ama gitmesine de gönlüm razı olmaz diye düşünüyorum. Eğer böyle bir durum hasıl olursa açık söyleyeyim, Erzurum’u süper lige çıkartan hocanın gönderilmesi değil de gitmesi daha şık olur. Maçtan sonra kötü oyun ve skor için özür dilemiş ama bundan sonrası için Mehmet hoca risk içindedir. Elinde bir bomba ile yaşayacaktır, bunu da bilsin istiyorum.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.