Kentsel dönüşümde elde ettiği başarıların dışında Türkiye genelinde borcu bulunmayan bir iki belediyeden biri olan ve bunların yanı sıra yaptığı park, bahçe ve açtığı yeni caddelerle ülke genelinde adını zirveye yazdıran Ali Korkut, Yakutiye’de üçüncü döneme hazırlanıyor.

Erzurum’un merkez ilçe belediyesi Yakutiye’de, iki dönemdir yaptığı birbirinden başarılı hizmetlerle hem halk nezdinde yapılan kamuoyu yoklamalarında birinci çıkan, hem de Türkiye belediyecilik tarihinde adını altın harflerle yazdıran Ali Korkut, üçüncü döneminde yepyeni bir Yakutiye vücuda getirmek için özgün projeleriyle yola çıktı.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için partiler arası kıyasıya yarışın sürdüğü şu günlerde Erzurum özelinde ismi en çok konuşulan politikacıların başında Ali Korkut geliyor. Çünkü Ali Korkut, yaklaşık on yıldan buyana sürdürdüğü Yakutiye Belediye Başkanlığı’nda Erzurum’a tarihe geçecek hizmetler bıraktı. Başta ata yadigarı eserlerin çevresinin açılması olmak üzere Yakutiye’nin genelinde herkesin takdirini kazanan projeleri hayata geçiren Korkut, yeni dönemde çekirdek Erzurum’da birbirinden gösterişli hizmetleri gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

Bu hafta içerisinde Ak Parti genel merkezinde yapılması planlanan bir değerlendirme toplantısında Erzurum’un Ak Partili ilçe belediye başkan adaylarının belirlenmesi hedefleniyor. Yakutiye’de yirminin üzerinde aday adayı, başkanlık adaylık koltuğuna oturmak için amansız bir yarış içinde. Ancak gerek kamuoyu gerekse sivil toplum örgütleri bu süreçte Ali Korkut’un hakkının teslim edilmesi gerektiğini savunuyor. Çünkü Ali Korkut, başkanlık koltuğunda bulunduğu yaklaşık on yıllık süre içinde Erzurum adına fark yaratma ve Erzurum’un örnek gösterilebilmesi için olağanüstü bir çaba harcadı.

Ak Parti üst yöneticileri nasıl bir takdirde bulunur bilemeyiz elbetteki…

Lakin daha önce isabetli tercihlerde bulunduğu bilinen parti kurmaylarının 31 Mart öncesinde de benzer feraseti göstererek Ali Korkut’u işaret edeceğini ümit etmekle birlikte bunun siyasi bir gerçek olacağını söylüyoruz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.