Son günlerde virüslere yatıp, virüslerle kalkıyoruz. Televizyonlarda, gazetelerde, sosyal medyada virüsten dem vurmayanları dövüyorlar! Bu arada NASA hazretleri, dev bir göktaşının dünyamıza teğet geçeceğinin müjdesini verdi. Yani birçok ekonomik krizin ülkemize teğet geçtiği gibi, o da gezegenimize bir buse bırakıp yoluna devam edecekmiş.

Öpsün geçsin, gökten geleni kabullenen bir millet olarak uzaydan gelene, vallahi öptürmem, diyecek değiliz elbet.

Gerçi bizler "millet" kavramını törpülediğimiz için geriye bir "illet" kalmıştı; o da yetmedi, bir harf daha götürdük ve şimdi de "ille" benim dediğim olacak, diye tutturarak gittikçe uzaklaşıyoruz o güzelim sözcükten. Biraz daha törpüleyerek bir harf daha siler isek, "ile" olarak yalnız bir bağlaç kalacak elimizde.

Biz, değil!

Ben ile sen!

Biz ile siz!

Sonra da birlik beraberlik, dayanışma nutukları dinle!

Son günlerin gündemi olan virüs, ne yazık ki toplum olarak bize ayna tuttu ve ortak ülkü ve de ortak ereklerin olmadığını anladık.

Bazı oportünistler başta kolonya olmak üzere birçok ürünün etiketlerini değiştirerek fahiş fiyatlar yazdılar. Buna bazı zincir marketler de dahil!

Böylece şunu da anladık ki; asıl virüs bu tür insanlar. Her türlü virüse çare bulunur; ama toplumda kuluçka dönemini tamamlayarak ilk fırsatta kendilerini belli eden bu tür virüslere ne aşı kâr eder, ne de karantina!

Bir kere daha, ne yazık ki, diyelim ve devam edelim.

Bakın, son yıllarda değişimi öyle olumsuz olarak yaşıyoruz ki! Asıl tehlikenin bu olduğunu da görmek gerek.

Bilimden yana olanlar ve bilimi takmayanlar var!

Ancak, bilime ve akla ve de mantığa karşı olanlar bile kolonyaya sarılıyor. Bu can tabi, kolay değil! Kendi canı olunca kıymete biniyor, başkalarının canı olunca "şehit mertebesine," ulaştı, diye ahkâm kesiliyor. Gerçi ulusal bir gazete "virüsten ölenler şehit olabilir," gibi saçmalasalar da çok şükür ki aklı başında, bilimin yolunda canla başla çalışan bir Sağlık Bakanımız var.

Bu kolonya fırsatçıları eğer daha çok para kazanmak istiyorlar ise, ciddi bir önerim olacak.

Dükkanlarının camlarına, "virüse karşı okunmuş kolonya bulunur," diye yazsınlar, paranın anasını alsınlar.

Sakın kimse inanmaz ve almaz, demeyin!

Boru mu bu!

Hem kolonya hem de okunmuş!

Biz neleri gördük!

Yanmaz kefenler, cennete götüren terlikler az mı talep gördü yani!

Peki, virüs çıkaran hocalar piyasaya çıkarsa şaşırır mıyız!

Asla şaşırmayız; ama insandaki cehaleti çıkarmaya çalışanlar başarılı olursa işte buna şaşırırız, değil mi yani!

Bu virüs fırsatçılarını iyi tanıyın!

Önce Allah, sonra yönetenlerimiz bizi savaştan korusun. Aksi halde bu fırsatçı virüsler, değil okunmuş kolonya, memleketi bile satarlar!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.