Dünyayı yönetenler tarafından yüzyıllar önce yapılan planlar tıkır tıkır işliyor. 2020 yılının ilk yarısı için yapılan kodlama salgın... ABD başkanı Donald Trump ise salgın için, ‘’Sorun yok. Nisan, Mayıs sonunda biter’’ demişti. Ne yazık ki 2020 yılına dünya sıkıntılarla başladı. Şüphesiz en korkutucu olay Çin’de başlayan korona virüsü. Her geçen gün daha fazla insana, daha geniş coğrafyalara yayılan korona illeti için her ülke gibi Türkiye’de harekete geçti. Sınır kapıları kapatıldı, ticaret durduruldu. Ama sınır kenti olmayan Erzurum ise korona virüsü için pilot il oldu..! Gözün aydın olsun Erzurum..!

Türkiye’nin en iyi hastanesi olarak inşa edilen ve açılışı için gün sayılan Erzurum şehir hastanesi artık korona virüsü için pilot merkez oldu. Virüs şüphesi olan hastalar karantina süresi yani 14 günlük süreyi bu hastanede geçirmek için Erzurum’a gönderilecek. İyi çok iyi de değerli yöneticiler; bu virüs için ne bir ilaç var ne de tedavi yöntemi..! Bu hastalardan virüs bulaşırsa, ne yapmayı planlıyorsunuz? Haydi onu geçtik şanslıyız bulaşmadı diyelim. Peki bu sağlık şehri olan kentte insanlar hasta olursa, nereye gidecekler? Onu da geçtik bu hastalarla ilgilenecek sağlık personelinin akıbeti ne olacak? Sınır kentleri dururken, havası sıfırın altında 20-30 derece olan bu soğuk kent nereden aklınıza geldi sahi?

Diyelim ki, korkulan olmadı ve bu illet sorunsuz geçti. Peki bu hastaneye insanların gideceğini hakikaten düşünüyor musunuz? Bu hastanenin ambulanslarını, tıbbi araç gerecini kimsenin kullanacağı gerçekten düşünüyor musunuz? Onu da geçtik hasta garantili olarak yapılan bu hastaneye insanları nasıl getireceğinizi planladınız mı? Erzurumlu uçağa binmek için bile gözünü budaktan sakınmayıp, Erzincan’a Kars’a giderken, virüs girmiş bir hastaneye gider mi sanıyorsunuz? Hakikaten çok büyük bir akıl tutulması yaşıyorsunuz. Koskoca bir şehri üstelik çok hareketli bir şehri risk altına atıyorsunuz.

Virüs anıldığı zaman bile insanlar ürperirken, bu şehrin bu virüsle anılmasını nasıl kabul edersiniz? Bu şehir bölgenin ticaret, sağlık, turizm, eğitim merkezi olduğunu hiç mi düşünmediniz? Artık bu şehre bu kimlikten sonra Allah kulu gelir mi sanıyorsunuz? Bütün dünya kapı dışarı ederken, biz neden bu virüsü içeri alıyoruz? Üstelik en gözde, en popüler yerde. Kimse kusura bakmasın ama bu karar bu şehrin adını, imajını kısacası her şeyini yerle bir eder. Hiçbir olay yaşanmasa bile bu pilot il haberleri bile yürekleri ağza getirmeye yetti.

Ne diyelim; Turizm’de pilot kent olmayı beklerken, korona’nın pilot’u olduk. Koskoca bir şehir riske edildi ya şimdi bir kere daha anladık. Sahipsiz memleketmişiz vesselam…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.