Genel seçimleri n ardından Erzurum’da  Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Erzurum tarihinde bir ilki başaran Halkların Demokrasi Partisi milletvekili çıkarmayı başardı. Görünen o ki seçim sonuçları kimseyi memnun etmedi.  Baksanıza, yeni vekillerin ne sesleri çıkıyor ne de nefesleri. Adalet Ve Kalkınma Partisinden vekil seçilen İbrahim Aydemir dışında. Henüz hükümet bile kurulamadı. Ama Milletvekili Aydemir, harıl harıl çalışıyor, projeler üretiyor,  takdirlik bir performans sergiliyor. Kendisine verilen oyların hakkını vermek için uğraşıyor. Ya diğerleri… 

Evet ülkede henüz yeni  bir hükümet kurulamadı. Gidişata bakılırsa kurulacak gibi de görünmüyor.  Çünkü, kimse riske girmek istemiyor. Beklenen AKP-MHP koalisyonuydu ama  pek olacak gibi görünmüyor. Büyük ihtimalle önümüzdeki sonbaharda  erken seçim için tekrar sandık başına gideceğiz.  Yapılacak bir erken seçimde ise son yaşananlardan sonra en büyük favori Adalet ve Kalkınma Partisi gibi duruyor.

Genel seçimlerden önce halkla kucaklaşan, tabir yerindeyse, seçmeni yalayıp yutan vekillerin  solukları çok çabuk tükendi.  Ne bir gören var ne de duyan. Memleket için, ülke için varlarını yoklarını ortaya koyan değerli vekillerimiz çok yorulmuş olacak ki, çıtları bile çıkmıyor. Memlekette, ülkede yaşananları sadece seyrediyorlar.
Erzurum için söylüyorum, Ne AKP’nin vekilleri, ne MHP’nin ne de ülkeyi birbirine katmak için yemin etmiş olan HDP’nin vekillleri ortalarda yok.  Varsa yoksa İbrahim Aydemir.  Şehrin sorunlarına herkesten daha fazla hakim olan Aydemir, vekilliğin hakkını verecek gibi görünüyor. Hükümet bile kurulmamışken, tüm enerjisini Erzurum ve Erzurumluya ayıran Aydemir, hükümetin kurulmasından sonra şehre hizmet getirecek tek isim olarak kendini ıspatlıyor.  AKP’nin diğer vekilleri ise tatilde.
MHP’nin vekili Prof. Dr. Kamil Aydın’da sesizliğiyle herkesi şaşırtan bir başka isim. En az AKP’nin vekili Aydemir kadar şehrin sorunlarına hakim olan Aydın’dan da ses seda yok. Bir de HDP’nin vekili var Erzurum’da.  Sözümona Erzurumdaki kürtlerin oylarıyla vekil seçilen Seher Akçınar  Bayar.  Partisi tarafından insanlar üzerinde kurulan korku  imparatorluğu sayesinde meclise giden HDP’li Bayar. Ondan da kimsenin haberi yok. Bırakın oy vermeyenleri oy verenler bile vekillerini merak eder oldu. Sahi HDP Erzurum milletvekili Seher Akçınar Bayar’dan haberi olan var mı?
7 Haziran seçimlerinin ardından herkesin maskesinin düştüğüne bir kez daha şahit olduk. Memleket sevdalısı olarak kapımızı çalanların niyetlerinin ne olduğunu hep beraber gördük.  Barışın partisi olduğunu söyleyenlerin Erzurum tabiriyle, Arpalarının bol geldiğini ve kudurduklarına şahit oluyor, ülke için, millet için ellerini taşın altına koymaya hazır olduklarını söyleyenlerin ciddiyetini de seçimlerden sonra geçen sürede çok iyi anladık.
Bunları görmemiz çok iyi oldu. Olur ya ufukta  bir sandık görülürse, bizim de söyleyecek sözümüz olsun değil mi?  
Ne demiş atalarımız; Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner…
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.