Yaşadığı gezegene yabancılar tarafından kötü bir cins ve hızla üreyen bir ağaç dikilen Küçük Prens(*1), bir müddet sonra gezegeninin artık yaşanamayacak duruma geldiğini görür.
Ağaçlar gelişigüzel büyümüş ve gezegenini işgal etmiştir.
Yaşadığı gezegendeki Kralın egemenliği o kadar yüksek ki; eteklerini çekmeden yere oturmak mümkün görünmüyor!
Adaletli Kral; Küçük Prense tebaası olmadığı için adaleti gösteremediğini söylüyor. O da, o zaman kendisini yargılamasını tavsiye ediyor!
 
Yaşadığımız canımız ülkemizde adalet ve doğru iş yapmayı terk etmek, dikilen bir kötü cins ağacın büyümesidir.
Adaleti terk etmek demek; mutluluğu terk etmenin ilk basamağıdır.
Doğrudan ayrılmak cezasız kalamazdı.
Türkiye’nin geldiği bu durum; Türk Milleti’nin kendisini cezalandırmasıdır.
Terör çözülmek istenirken; teröristten akıl alıp, yol haritasını belirlemekten, bundan daha başka bir sonuç beklemek oldukça saflık isteyen bir durumdur.
Ağızlardan duyulan önce açılım, sonra çözüm süreçlerinin ne anlama geldiği, yetkili ağızlarca ne olduğu hiçbir zaman anlatılmadı. Çoğunluk da merak edip sormadı, sorgulamadı.
Siyasi nihai hedefi belli olan bir örgüte tanınan büyük tavizler ve terör örgütlerinin devleti ve milleti ettiği tehditler ve tehditlerini gerçekleştirmeleri, Türkiye’yi dünyada eşi benzeri görülmemiş bir duruma soktu.
İçeride kontrol edemediğimiz terörü ve terör örgütünü sınır ötesinde aramanın, sınır dışında savaşmayı anlamlandıramadım.
Bugün hala daha Kuzey Irak’ta, Suriye’de doğru politika üretemediğimizi, doğru işler yapamadığımızı görmekteyim.
Otuz bin şehitten sonraki analar ağlamasın sloganı daha çok analar ağlayacak çizgisine gelmektedir.
İnsanlar ikna edilmekten yorulmalı, tarafsız gözlerle durumu değerlendirmelidirler.
Mevcut durum, siyaset yapmayı, taraf olmayı reddediyor.
Taraf, devletin bekasıyla ilgilidir.
 
*1: Küçük Prens / Antonie De SAINT (Bütün arkadaşlarıma okumalarını tavsiye ediyorum, okuyanlar beni bağışlasınlar lütfen)
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
A.KURTULUŞ 2015-07-27 12:54:50

gafleti̇nde bulundular bu arada yazdiğiniz makaleni̇n çok yeri̇nde ne yazikki̇ sorumlular bu yazinizin muhatabi olma cesareti̇ni̇ dahi̇ gösteremezler kalemi̇ni̇ze sağlik