Erzurum’un en şirin en küçük ilçelerinden Erzurum merkeze 52 kilometre uzaklıkta bulunan Çat ilçesi son dört yılda adeta parlayan bir yıldız oldu. Doğduğu ama doyamadığı topraklardan yıllar önce İstanbul’a göçmüş ticaretle uğraşan ama doğduğu toprakları unutmayan, Erzurum’da yıllardan beridir varlık yokluk mücadelesi veren Cumhuriyet Halk Partili Çat belediye başkanı Arif Hikmet Kılıç.Erzurum’un tek muhalif belediye başkanı ancak yaptıkları iktidar partisi tarafından bile alkışlanan, örnek alınan bir başkan. İlçe halkı Arif Hikmet Kılıç’la belediyecilikte adeta hizmete ÇAT’tı.

CHP’li başkan Kılıç’ın işbaşına gelmesiyle ilçede belediyenin neler yapabileceğini herkes görmüş oldu. Başkanın tabiriyle, sigarasını Erzurum’dan alıp, izmaritini Çat’a atanlardan, köyde oturana, ilçe dışındaki vatandaşa kadar herkes başkanın hizmetlerinden faydalandı. Dört yıllık görev süresi içerisinde adeta Çat ilçesini yeni baştan imar etti. İlçede bugüne kadar ki, yöneticilerin akıl edemediği onlarca işi başkan Kılıç, hayata geçirdi. Hepsinden önemlisi adından en çok söz edilen bir ilçe haline geldi.

Sadece ilçenin sorunlarıyla uğraşmadı başkan. Cumhuriyet Halk Partisi vasıtasıyla şehrin sorunlarını meclis gündemine, haliyle de ülke gündemine taşıdı. Mesela, doğalgaz indirimi konusunda, Erzurum vekilleri susarken, Çat belediye reisi Kılıç, konuyu CHP’li vekillere ileterek, ülke gündemine taşıdı. İşin en ilginç olan tarafı ise, CHP’nin Erzurum’da vekili olmaması..! Yine şu günlerde gündemde olan Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusunda da en kayda değer çıkışı başkan Kılıç yaparak, büyükşehir belediyesinin öncülüğünde Erzurum belediyelerinin Erzurum Şeker fabrikasına talip olacağını haykırdı. Tüm şehir susarken, yine bu konuda da partisini harekete geçiren tek isim oldu.

Sosyal demokrat başkan Arif Hikmet Kılıç, yaptığı tüm hizmetlerinde alışılmışın dışında bir yönetim anlayışı sergiledi. Hakkı olmasına rağmen belediye başkanlığı döneminde maaşını hiç almayarak, ilçe insanına hizmet olarak harcadı. Çünkü; başkanın mantığına göre;‘’Para alırsak yaptıklarımız hizmet olmaz’’. Çoluk, çocuk, kadın, erkek, yaşlı, genç herkese kısacası doğana beşik, ölene mezar oldu. Haliyle, sadece sorumluluk bölgesindeki insanların değil, herkesin gönlünü fethetti.

Dikili taşları olmadığı halde, siyasi arenada rekor peşinde koşanlara karşın başkan Kılıç, Mart 2019 yerel seçimlerinde ikinci kez aday olmayacak. İsmi İstanbul Şile ve Şişli belediye başkanlıkları için yüksek sesle söyleniyor. Ama siyasetle ilgili bir planı ve hayali de yok. Umarım CHP, başkan Kılıç’ı ikna eder. Aksi halde, yeni başkanın işi çok zor olacak.

Çat ilçesinde neler mi yapıldı? Değişimi görmek için; Çat sizleri bekliyor…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.