3 yılda 3 lig atlama başarısı göstererek süper lige çıkan ve adını altın harflerle futbol dünyasına yazdıran Büyükşehir belediye Erzurumspor, görünen o ki süper lig takımlarının korkulu rüyası oldu. Öyle ki; futbol federasyonu bile dadaşların temsilcisinden çekinir oldu. Ne yazık ki; ülkemizde Anadolu takımlarına bakış açısı hiç değişmedi. 4 büyüklerin hegamonyası bir türlü bitmek bilmiyor. Ve yine ne yazık ki; Erzurumspor, VAR sistemine rağmen hakemler tarafından katlediliyor..!

Dadaşlar diyarı Erzurum’un süper lig temsilcisi BB Erzurumspor özellikle geride kalan son iki haftada hakemlerin gazabına uğruyor. Bütün spor otoriteleri tarafından haksızlık yapıldığı konusunda herkesin hemfikir olduğu takıma futbol federasyonu ise, tamamen kapalı. Ligin 9. haftasında kendi evinde karşı karşıya geldiği Kasımpaşa maçında oynadığı ezici futbolla rakibini yenmek üzereyken, hakemin verdiği haksız bir penaltıyla galibiyeti kaçıran Erzurumspor, hafta sonunda da deplasmanda karşılaştığı Akhisar maçında yine haksız bir penaltıyla hakemlerin gazabına uğradı. 90. Dakikada attığı gol ise hakemin dakikalar sonra sözüm ona orta sahadan belirlediği ofsayt kararıyla iptal edildi. Spor kamuoyu ise, BB Erzurumspor’un hakkının yenildiği konusunda yine hemfikir..!

Hafta boyunca oyuncuların performansından çok hakemlerin kararları konuşulur oldu. Türk futbolunda kalite sağlanması amacıyla başlatılan VAR (Video yardımcı hakem uygulaması) sistemi bırakın kalite artırmayı tamamen kaliteyi ayaklar altına aldı. Ligin ilk on haftasında gösterdiği performansla en kötü sezonunu geçiren 4 büyüklerden Fenerbahçe ile arasında 2 puan olan BB Erzurumspor, görüntüye bakılırsa küme düşürülmek için seçilen ilk takım. Fenerbahçe galibiyetle tanışmayı başarırsa belki bu tablo değişecek fakat şuan ki durum Fenerbahçe’yi korumak üzerine kurulu görünüyor. Neden Erzurum sorusunun cevabı ise; büyük ihtimalle kış şartları.

Hani en başta tüm takımların korkulu rüyası Erzurumspor dedik ya, şöyle geriye doğru bakıldığı zaman BB Erzurumspor, 3. 2. ve 1. liglerde sezona en kötü şekilde başlayan takım. Özellikle ligin ikinci yarısından sonra atağa kalkıp kupayı kucaklayarak üst lige çıkma başarısı gösteren bir ekip. Demem o ki; yapılan bu haksızlıkların sebebi buysa şayet,‘’Korkmayın yahu, bu sene şampiyonluk planımız yok. Biz sadece kıtlama çay içmek için buradayız. Ancak dadaş çelik bir yaydır onu germeye gelmez demiş olalım. Çünkü; çayımızın tadını çok fena halde kaçırıyorsunuz bilesiniz…’’

Gönül isterdi ki; spor dostluk kardeşlik olarak kalsın ancak ne var ki öyle olmadığını hepimiz çok iyi biliyoruz, görüyoruz. Şampiyonluk kutlamalarında futbolculardan çok boy gösteren ve varlıklarından endişe duymaya başladığımız siyasetçilerimizin de konuya biran evvel el atmalarını şiddetle bekliyoruz. Çünkü; Erzurumspor taraftarının sabrı taşmak üzere.

Sözün özü; VAR’sa da YOK’sa da Erzurumspor..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.