Ülkücülük; Şereftir ve bu şerefinde tavizi olmaz.! Pazarlıksız, amasız ve fakatsız ya bu Şeref’e nail olursun.! yada bu şeref sana 40 gömlek fazla gelir zail olursun.!

Ülkücülük; Cüzdan meselesi değil vicdan meselesidir.! Gece yatağa başını koyduğunda temiz bir vicdan kadar da yumuşak ve rahat bir yastık yoktur.!

Ülkücülük; Hiç bir doğruyu yanlışa feda etmeyecek samimiyet ve sadakattir.!

Ülkücülük; Kendi iradesi ile ayakları üzerinde durabilme, kendi kendine yetebilme liyakatı ve ehliyetidir.!

Ülkücülük; Bir inançtır.! İnandığın gibi yaşamaktır.! Yada Yaşadığın gibi inanıp yanından bile geçememektir.!

Ülkücülük “Elif” gibi olmaktır.! Yola çıktıklarını, yolda bulduklarına değişmemektir.!

Ülkücülük; Ahlak ve Fazilet mücadelesidir.! Ya nasiplenir Şah olursun, yada riyasına sürüklenir Mat olursun.!

Ülkücülük; idealizimdir.! Ya sonunu düşünmeden girdiğin bir savaşın galip kahramanı olursun.! Ya da müsveddesi olmak ile yetinen piyon gibi kullanılır yok olursun.!

Ülkücülük; Adanmışlıktır.! Bir kere saldırıp bir daha iddasından ve davasından ne pahasına olursa olsun geri dönmemektir.!

Ülkücülük; menfaatsizliktir.! İnanç ve ideallerini zerre menfaate değişmemek ve devşirmemektir.!

Ülkücülük; Dava adamlığıdır.! Ya fikrin ve ideallerin üzerinde yücelir davanı kaf dağına sırtında çıkarırsın .! Yada Adam Adamı olup kişilere maskara ve oyuncak olarak yarı yolda kalırsın.!

Ülkücülük ; Dosdoğruluktur.! Dostluğundan da, Düşmanlığından da emin olunmaktır.! Dosta güven düşmana korku salmaktır .!

Ülkücülük; Bir İman , imkan ve nasip meselesidir.! Olabilene ve taşıyabilene şeref .! Hakkını veremeyip taşıyamayanlara ise bir Ar meselesidir.!

Ülkücülük; Helalliktir.! şuhedasının cebindeki 5 kuruşun hesapsızlığı, darağacında ki kıblesi ve beytülmal endişesi ile giymediği idam gömleğidir.!

Ülkücülük ; Şeref’ine nail olanlar için dünyevi ve uhrevi bir şereftir, makamdır. olamayıp sırtından geçinenler için ise bir vebal ve ahtır.!

Ülkücülük.! Ülkücülüğü her cılık ve cülükle karıştıranlara yeri gelir ensesinde bir nefes, yeri gelir terazi, yeri gelir tokat, yeri geldide mi şah ve mat der ezer geçer.!

Ülkücülük , mazluma imdat.! düşene el, kalkamayana ayak, garibe umut.! Devlete güven ve teminat.! Millete sevgi ve sadakat.! Ümmete gaza ve cihaddır.!

Velhasılı Kelam; Ya Ülkücülükten ve Ülkücülerden geçinip müsveddesi olursun.! Yada ÜLKÜCÜ olup ADAMLIĞI Başarırsın.!

Ülkücü olabilip ve kalabilmek dileği ile...

Selam saygı dua…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.